Nyitókép: civilek.info

 

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően csaknem kétezer nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsalád nyaralhatott július közepétől szeptemberig a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány jóvoltából.

 

A Mészáros Csoport pénteken az MTI-vel közölte, hogy idén nyáron negyedik alkalommal üdülhettek egyszülős és nagycsaládosok, ezúttal a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a gyulai Hunguest Hotel Erkelben.

 

 hirdetes_810x300  

A július közepétől szeptemberig tartó időszakban ötnapos turnusokban, félpanziós ellátással nyaralhattak a családok – tették hozzá.

 

A közlemény szerint a Hunguest Hotels gyulai és zalakarosi szállodáiban 1814 embert láttak vendégül, közülük 313 egyszülős, 193 pedig nagycsalád volt.

 

A NOE és Egyszülős Központ hozzávetőleg fele-fele arányban töltötte meg a szállodákban rendelkezésre álló férőhelyeket – írták.

 

Az egyszülősök és nagycsaládosok számára biztosított nyaralási lehetőségről szólva Tóth Krisztina, a Pro Filii Alapítvány főtitkára a közlemény szerint felidézte: „ez volt a negyedik alkalom, hogy egyszülős és nagycsaládok nyaralhattak térítésmentesen a Mészáros Csoport támogatásával, így már tízezernél is többen élhettek ezzel a lehetőséggel. Az elmúlt évek kihívásai, a világjárvány, az infláció és az energiaválság különösen sújtotta a több gyermeket, vagy gyermeküket egyedül nevelő szülőket, akik kénytelenek egyre többet költeni a megélhetési költségekre, és az üdülésre, a kikapcsolódásra már nem jutott a családi kasszából. A programnak köszönhetően viszont sokan közülük el tudtak menni nyaralni” – írták a közleményben.

 

Tóth Krisztina elmondta, a szerencsés családok Magyarország piacvezető vidéki szállodaláncának szálláshelyein pihenhettek: a Hunguest Hotel Freya és a Hunguest Hotel Erkel is patinás fürdővárosokban helyezkedik el, közvetlen kapcsolattal a fürdővel.

 

A résztvevők számára félpanziós ellátást biztosított a szállodalánc – tették hozzá.

 

A program sikeres lebonyolítása érdekében az alapítvány idén is a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és az Egyszülős Központtal működött együtt.

 

Mészáros Lőrinc üzletember magánvagyonából, valamint a Mészáros Csoporton keresztül az utóbbi négy és fél évben mintegy 5,1 milliárd forintot költött adományozásra, jótékony célra, karitatív tevékenységre. A Pro Filii Alapítvány egymilliárdos pályázati keretét a vállalatcsoport cégei adományozzák az alapítványnak.

 

MTI, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.