Nyitókép: zivot.pluska.sk

 

A Szociális Biztosító közzétette honlapján a tizenharmadik nyugdíj összegének kiszámításához használható számológépet. A 13. nyugdíjat ez év novemberében folyósítják a nyugdíjasoknak.

 

A nyugdíjasnak annyi a dolga, hogy beírja a számológépbe a nyugdíja összegét, illetve az egyes nyugdíjak összegét, amelyeket kap. A „kiszámol” mezőre kattintva megtudja a tizenharmadik nyugdíjának összegét.

 

A számológép lehetővé teszi, hogy a nyugdíjas az eurótól eltérő pénznemben írja be az összeget, miközben biztosítja egy másik valuta euróra történő átváltását is. A külföldről járó nyugdíj kiszámításához az Európai Központi Bank vagy a Szlovák Nemzeti Bank által meghatározott, idén szeptember 1-jén érvényes referencia-árfolyamot veszik alapul.

 hirdetes_810x300  

 

A számológép elérhető ITT.

 

A 13. nyugdíjat automatikusan fizetik ki

 

A Szociális Biztosító ez év novemberében automatikusan, a nyugdíjas kérése nélkül folyósítja a tizenharmadik nyugdíjat.

 

A tizenharmadik nyugdíj maximális összege 300 euró lesz. Ezt az összeget azok a nyugdíjasok kapják meg, akiknek a nyugdíja 268,88 euró vagy annál alacsonyabb.

 

A 268,89 eurótól 963,32 euróig terjedő nyugdíjban részesülők esetében a tizenharmadik nyugdíj összege minimum 50,01 euróra csökken.

 

A legalacsonyabb, 50 eurós tizenharmadik nyugdíjat azok a jogosultak kapják, akik 963,33 eurós vagy annál magasabb nyugdíjban részesülnek.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!