Nyitókép: Jae C. Hong/ AP

 

Elon Musk dél-afrikai származású amerikai milliárdos lett ismét a világ leggazdagabb embere. Ehhez hozzájárult a Tesla részvényeinek közel 70 százalékos értéknövekedése.

 

Az elektromos autókat gyártó Tesla részvényei nagyjából 100 százalékkal emelkedtek a január 6-i mélyponthoz képest. A befektetők ugyanis ismét a kockázatosabb növekedési részvényekre fogadtak, miután a gazdaság erősödését és az amerikai jegybankrendszer lassabb kamatemelési ütemét jelezték. A Tesla az elektromos járművek iránti megnövekedett keresletből is profitált, miután több modell árát csökkentette.

 

Musk 2023 elején 137 milliárd dolláros nettó vagyonnal rendelkezett. Előtte körülbelül 200 milliárd dollárt veszített vagyonából 2021 novembere és 2022 decembere között, miután a Tesla részvényei zuhanni kezdtek. Ezzel elveszítette a világ leggazdagabb embere címet, majd két hónap után ismét a „Bloomberg Milliárdosok Indexe” lista élére állt.

 hirdetes_810x300  

 

A Tesla befektetői aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy Musk túl sok figyelmet szentel a tavaly októberben felvásárolt Twitternek.  Musk decemberben azt mondta, hogy lemond a Twitter éléről, ha talál valakit, aki elég „bolond”, hogy elvállalja a munkát. Ebben a hónapban azonban azt mondta: lehet, hogy először stabilizálnia kell a Twitter pénzügyeit, mielőtt átadná a céget egy új vezérigazgatónak.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.