Megszoktam, hogy az általam vezetett kormányok alatt nemhogy száz, de tíz nap után az ellenzék elkezdi következetesen teljesíteni kitűzött célját – pokollá tenni a kormány életét. Rendben van, ez az ő választásuk, Szlovákia közben azonban előre halad.

 

Az idei év első félévében például gyorsan növekedett a Szlovákiába irányuló beruházások volumene. Nekik köszönhetően kétezer, az alvállalkozókon keresztül pedig további munkahelyek ezrei jönnek létre, jelentős részük abban a három kerületben, ahol legmagasabb a munkanélküliség. Nagyjából hatszáz munkahelyet teremtenek a német és kínai befektetők csak Eperjesen. Ezek az adatok igazolják tervünk működőképességét, miszerint négy év alatt megteremtjük további százezer munkahely létrehozásának alapjait, amihez a kormány konkrét intézkedésekkel járul hozzá. Fejlesztési tervekkel megyünk Késmárkra, Rimaszombatba, Losoncra, Terebesre és Szobráncra, és egymás után a magas munkanélküliségű járásokba.

 

A minimálbért 405 euróról 435 euróra tervezzük emelni, ez a V4 országai közül nálunk emelkedik a leggyorsabban, emeljük az egészségügyileg hátrányos helyzetű emberek gondozására szánt támogatásokat és elfogadjuk a nyugdíjak jelentősebb mértékű emelését, mint amilyet a jelenlegi mechanizmus megenged.

 

 hirdetes_810x300  

Ezen kívül a pénzügyminiszter, az egészségügyi miniszter, a közlekedésügyi miniszter és a beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes bemutatták az Érték a pénzért (Hodnota za peniaze) projekt eredményeit, amely négyszáz millió euróval eredményesebbé teszi az állami kiadásokat. És ha már a kiadásokról beszélünk, az éven fél milliárd euróval takarékosabban gazdálkodunk, mint előző éven. Bemutattuk az offshore-cégek elleni törvényt, bemutattuk az egészségügyet felkaroló intézkedéseket, folytatjuk az autópályák és utak építését, csakhogy néhány más területet is említsek.

 

Nem beszélve arról, hogy sikeresen átvettük az EU Tanácsának elnökségét, előrébb jutottunk a migráció és biztonság témájában, amely elhozta a belügyminiszterek találkozóját és szeptember közepén Brüsszelen kívül fog zajlani egy tárgyalás az EU jövőjéről. Ez is bizonyítéka annak, hogy Európában Szlovákiát tisztelik és bíznak benne.

 

Értem, hogy az ellenzék a pozitív programra való tekintettel megtesz mindent azért, hogy a kormány ezen eredményei és lépései el legyenek homályosítva és hogy egy transzparens a parlamentben attraktívabb táplálék a médiának. Ez semmi esetben sem jelenti azt, hogy a kormány nem dolgozik és nincsenek az első hónapok után eredményei, amelyek előrébb viszik Szlovákiát.

Hospodársme Noviny – Robert Fico: Naša odpoveď opozícii

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!