Bugár Béla biztos elégedett. Pimasz volt hivatalnokok Miroslav Lajčák külügyminisztert ért gyalázatos vádakkal támadják koalíciós partnerét, a Smert, de ez nyilván semmiképp sem veszélyezteti abbéli meggyőződését, hogy ennek a koalíciónak egy botránya sincsen.

 

Az is logikus, hogy egy előző kormányhoz köthető ügyről van szó, és ahhoz a kormányhoz a Most-Hídnak nincs semmi köze. Szóval, természetesen, csak ha elvonatkoztatunk a kormányfő személyétől és a fél kormánytól.

 

De elég a tréfából, az ügy komoly, és a kormányhivatal kommunikációs teamje izzadnia fog miatta. A Smernek pedig problémái lesznek olyan okok miatt, amelyek sok tekintetben hasonlítanak a CT-botrányra.

 

 hirdetes_810x300  

Az első hasonlóság lényegében az összeg, amelyről szó van. Banális, milliószor elismételt tény, hogy az ezer eurókban mért lopást a lakosok hamarább átérzik, mint a tízmilliós rablásokat.

 

Másodszor, (…) bár a külügyi tárca nem olyan érzékeny terület, mint az egészségügy, de a soros elnökségre nemzeti érdekként tekintettek, ami lehetőséget adott a szereplésre.

 

Harmadszor, az ügyet a Smer nem tudja politizálni. Még egy fantaszta sem venné fontolóra az ötletet, hogy Zuzana Hlávkovát az ellenzék bízta meg, hogy kárt okozzon az elnökségnek. Hlávková elitiskolát végzett, és sokkal jobb pénzt kereshetne, vagyis nem volt szüksége arra, hogy politikusok rágalmazzák. Hiszen nézzen rá… és aztán Lajčákra. Kinek hinne?

 

És végül, Lajčák nem egy olyan figura, akit a kormányfő csak úgy lecserél és aztán csendben visszahelyez, ami kellemetlen dilemma elé állítja őt: Lajčák csak önszántából távozhat, karrierje derékba törik, vagy pedig posztján marad, és tovább halmozza a népharagot. (…)

 

 

HNonline.sk, Peter Tkačenko: Lajčákovo cétéčko

Nyitókép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!