Nyitókép: Shutterstock

 

Október 8-án, vasárnap lényegesen lehűl a levegő – figyelmeztetnek a meteorológusok. Az alacsonyabb hőmérséklethez erős szél társul, így érzésre nagyon hideg lesz – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) közösségi oldalán.

 

A szakértők szerint szombaton szeles idő lesz, főleg délnyugaton számíthatunk 18–20 Celsius-fokra, miközben az éjszaka folyamán sem hűl le számottevően.

 

„A vasárnapi front jelentős csapadékot nem hoz magával, viszont lehűlést igen, ami azt is jelenti, hogy napközben többnyire hidegebb lesz, mint éjszaka”

 

– ismertette az SHMÚ.

 

A hőmérsékleti maximumok reggel vagy délelőtt alakulnak ki, délen 20 Celsius-fokot mérhetünk. A front átvonulása után a meteorológusok szerint délen 12–16 fokra, míg északon öt–tíz fokra csökken a hőmérséklet. „Az erős szél mellett ráadásul nagyon hideg lesz” – tették hozzá a meteorológusok.

 

A lehűlés folytatódni fog, és a magasabban fekvő völgyekben esténként enyhén fagyhat is. „Hétfőre virradóra az anticiklon gyors mozgása miatt gyengülni fog a szél, a hideg légtömegben a fagy hétfőn reggel a hegyeken és hegyvölgyeken kívül máshol is kialakulhat” – tették hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!