Az utóbbi időben egyre szorosabb kapcsolat alakul ki a felvidéki és a magyarországi bloggerek között. E kapcsolatokból kiemelkedik a Reakció és a Konzervatórium értelmiségi portál, melyek szerzőgárdája folyamatos érdeklődéssel követi a felvidéki történéseket is. Már régen felvetődött az ötlet, hogy mi lenne, ha személyesen is összeröffennénk egy kis ismerkedésre, és pár habos mellett átvennénk a teóriát. Mint  felvidéki bloggerek ugye gyakrabban összejárunk, de magyarországi barátainkkal a köztünk lévő távolság miatt erre kisebb az esély. Lehetőségek azonban mindig akadnak, csak egy kis akarat kell hozzá, hogy meg is valósítjuk azokat. Az ötletet tett követte, a kölcsönös egyeztetések után pedig arra az elhatározásra jutottunk, hogy az első, nem hivatalos szlovmagy-magyar bloggercsúcsra a december 18-20-i hétvégén kerül sor a szlovákiai Fátrában.

logoA találkozóra a Konzervatórium és a Reakció képviselői mellett meghívtuk a felvidéki magyar bloggervilág aktív résztvevőit is. Többek között a „Hírlapíró és a halál„, a „Szótlan szemtanú„, a „Komáromi Blog„, „Tizedes„, „Philosophus” blogok szerzőit, valamint e1 kollégát. Remélhetőleg minél nagyobb számban időt is tudnak majd szakítani e kellemes időtöltéssel összekötött találkozóra, melynek fő mondanivalója a fárasztó síelésen kívül várhatóan az esti kandalló melletti forralt boros meghitt beszélgetések lesznek… 🙂

chalupkovo4A teambuilding megszervezését a Körkép vállalta magára. Szerettünk volna valami eredeti, szlovák környezetet találni, ahol magyarországi vendégeink a valódi, pozitív oldaláról ismerhetik meg Szlovákiát, tegező viszonyba kerülve pl. a sztrapacska fogalmával. Persze az sem volt elhanyagolható nézőpont számunkra a helyszín kiválasztásánál, hogy jó sört csapoljanak és színvonalasak legyenek a sípályák, és egyéb szolgáltatások.

Robert Pavelka személyében, aki házigazdánk lesz, egy vállalkozó szellemű felajánlót is találtunk,  akinek köszönhetően két ígéretes helyszínt is kiválaszthattunk. Ezekről írunk alább.

És mivel demokráciában élünk, egyben szavazásra bocsájtjuk a bloggerkollégáknak az úticélt, hátha ezáltal többen is ihletet kapnak, hogy részt vegyenek a kis nemzetközi találkozón. De hogy még eredetibb legyen a bejegyzés, a szövegben egy kérdést is elrejtettünk, melynek helyes megfejtői között egy személyt kisorsolunk, aki részt vehet a síeléssel, sok teóriával és szódavízzel összekötött  bloggertalálkozón.

Chalúpkovo

 hirdetes_810x300  

chalupkovo2

Chalúpkovo a Fátra lábainál fekszik, Rózsahegytől alig két kilométerre. Tulajdonképpen Nagyselmec (Liptovská Štiavnica) újonnan felépített falurészéről van szó, ahol a manapság már „kihalófélben” levő, jellegzetes liptói faházacskák egész sorát találjuk. Mégpedig újjáépített,  eredeti, tradicionális stílusban, a 21. századi igényeknek is megfelelve.

chalupkovo3

A házikók kétszintesek, többféle kivitelezésben, minden szükséges kellékkel ellátva, melyek ideális relaxációt kínálnak  az ide utazó, pihenni vágyó látogatók számára. El tudnak képzelni még egy helyet Szlovákiában, ahol saját faháza ajtaját kinyitva bármikor gyógyító ásványvizet meríthet a helyi forrásból? A közelben található az építészeti és kulturális sajátosságaival a világörökség részét képező Vlkolinec, a rózsahegyi Skipark Ružomberok síközpont Szlovákia leghosszabb sípályájával, és egyéb nyalánkságok.

chalupkovo5

Chalúpkovo valódi stratégiai helyen fekszik, a környéken több tíz kilométernyi sífutópálya, thermálpark (Bešeňová), aquapark (Tatralandia) is található, melyek az ide látogató vendégek kedvelt úticéljai. A Chalúpkovo mindkét helyre kedvezményes belépőt kínál.

chalupkovo6

chalupkovo9

A faházak egyébként egész évben kivehetők, sőt, amennyiben valaki invesztálni szeretne, akár meg is vehetők. Bővebb információk szlovák és angol nyelven (és hamarosan magyarul is) a Chalupkovo honlapján.

chalupkovo71chalupkovo8

Ez tehát az első lehetséges felajánlott helyszín, ahol a bloggerek kipihenhetik  fáradalmaikat. 🙂

Donovaly- Hotel Tatran és Magura

311Donovaly-t minden valószínűség szerint nem kell nagyon bemutatni. Már írtunk róla korábban is: „…ötcsillagos síközpont… az utóbbi években vicc nélkül a ‘Budapester Hausberge’ státuszt is viselhetné, annyi a magyarországi turista. Nem véletlenül. Ez ugyanis a legközelebbi, és talán egyetlen egynapos kiruccanásra alkalmas közeli síközpont a budapestiek számára. Donovaly kiváló hely főleg a kezdőknek. Az igényesebb síelőknek a Nová Hoľa domb nyújthat némi vigaszt.”

A szállás itt, a Hotel Tatran apartmankomplexusban áll a rendelkezésünkre, alig 90 méterre a sífelvonótól és lesiklópályától, ahonnan már összetörve, négykézláb is a szállásra lehet vánszorogni. A szobákról csodálatos kilátás nyílik a környező természetre, mely növeli az ember komfort és örömérzetét. Másnaposan ébredve ez szintén nem elhanyagolható szempont. Mint ahogy az sem, hogy éttermük is van (szakzsargonban vályú), ahol pótolhatjuk a napközben leadott kalóriát.
donovaly_tatran_sneh1
A szobák komfortosak, átlagos szolgáltatásokkal. Az ágyak repülőtéri felszállópályának is elmennének, de a fárasztó nap után örülni fog az ember, ha nem mellette fog landolni.

tatran

Az első bloggercsúcs tehát a fenti helyszínek valamelyikén zajlik majd, az eredményről pedig várhatóan külön beszámolóval jelentkezünk.

Végezetül jöjjön a kvíz kérdés: a Körkép létezése óta összesen hány szerző és vendégszerzőtől közöltünk eddig írást  portálunkon? Aki eltalálja a helyes számot,  egy hétvégét nyer a sípályákon velünk. A válaszokat kommentben kérjük.

Megosztás:
Címkék: bloggertalálkozó

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!