Nyitókép: körkép.sk/kpa

 

Főleg a néptánc és az aradi vértanúkra való megemlékezés lesz a Komáromi járás fókuszában a következő héten. Mutatjuk a részleteket!

 

Szeptember 30., Komárom

 

Fedák, Szűcs Nelli előadóestje

 hirdetes_810x300  

 

Népszínésznő, aki Beregszászról hódította meg a Monarchiát. A Vígszínház, a Magyar Színház, a Népszínház, az Operettszínház, a Király Színház, Bécs, Berlin és Budapest sztárja. Fellépések Londonban, Párizsban és New Yorkban. Mérhetetlen becs- és szereplési vágy. A legnagyobb gázsik és az egyik első automobil Budapesten. Villa az Orbánhegyen, birtok és kúria Tótszerdahelyen. Németh László csodálta, Ady verset írt hozzá, Molnár Ferenc feleségül vette. És róla nevezték el a legnagyobb kontrát a rablóultiban.
Ez volt ő, a Fedák Sári. Szűcs Nelli, aki szintén Beregszász szülötte az előadásban felgyorsítja az időt, két óra alatt él le egy teljes életet, járja be a mennyet és a poklot, fürdőzik sikerben, csillogásban és szerelemben, megmerítkezik szomorúságban, bánatban is, a szemünk előtt válik cserfes, játékos és élettel teli vidám lányból, kitaszított és meghurcolt, lelkileg és testileg is meggyötört idős asszonnyá, akitől elvették a legfontosabbat, azt, ami őt életben tartotta: a színpadot.

Az előadás 2019. szeptember 30-án 19,00 órai kezdettel látható a Tatra moziban. Jegyek a mozi pénztárában kaphatók, a jegyek ára, 8.- Euro.

 

forrás: fb

 

Október 1., Gúta

 

Egyedit karácsonyra! – Tűzzománc ékszerkészítés

 

bővebb infó itt

 

forrás: fb

 

Október 4., Lakszakállas

 

Megemlékezés az aradi vértanúkra

 

bővebb infó itt

 

forrás: fb

 

Október 4., Komárom

 

Országos Néptáncfesztivál

 

bővebb infó itt

 

forrás: fb

 

Október 5., Csicsó

 

Megemlékezés 

 

forrás: fb

 

Október 5., Komárom

 

Megidézett Kárpátalja

 

A Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak előterében, Kárpátalján élő népek: magyarok, ukránok, ruszinok, huculok, románok, cigányok, zsidók, sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját. Felmutatva mindazt, ami e népek hagyományaiban közös és mindazt, ami nemzeti sajátosság. A hangsúlyt azonban a közös gyökerekre helyezve, szemléletesen érzékeltetve a közös történelmi múltból származó törvényszerű hasonlóságokat. (Azok a ruszin népek, melyek mai napig őrzik II. Rákóczi Ferenc emlékét, büszkén vallják, hogy őseik a magyarokkal együtt hűségesen védték a „nagyságos fejedelem” várait.) A hagyomány átörökítése, a saját és a velünk együtt élő népek folklórnyelvének ismerete a találkozások és saját magunk kinyilatkozásának lehetőségét teremtik meg. A színház ezeknek a találkozásoknak az esélye, a tükre. A tükör, amibe jó belenézni, mely annak is felmutat, aki megalkotja, és annak is, aki majdan nézői csendjében megéli az inspiratív elfogadás és befogadás állapotát.

 

bővebb infó itt

 

forrás: fb

 

Október 5., Gúta

 

Retró bál

 

Október 5-én este 8 órától élő zenés, beöltözős batyubállal indul a Retro Limbo Hintó! ? A talpalávalót Vörös Zoltán (Partner Zenekar) szolgáltatja, úgyhogy a jó hangulat garantált!
A jegyeket KIZÁRÓLAG ELŐVÉTELBEN lehet megvásárolni oktober 3-ig, a Rustic Kávézóban, melynek ára 8€!

 

bővebb infó itt

 

forrás: fb

 

Október 6., Komárom

 

Emlékműsor

 

bővebb infó itt

forrás: fb

 

Állandó programok Komáromban:

 

forrás: fb
forrás: fb
forrás: fb

 

Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!