Nyitókép: variety.com

 

A koronavírus-járvány miatti kritikus helyzetben az egészségmegőrzés legfőbb módja az otthonmaradás. A világot most úgy tudjuk megmenteni, ha otthon  tesszük-vesszük a dolgunkat. Ha nem feledkezzünk meg a vitaminbevitelről, a higiénia megtartásáról, a gyakori kézmosásról, kézfertőtlenítő gélek használatától, a varrott (házi) szájmaszkok rendszeres mosásától 60 Celsius-fokon és vasalásukról és a folyadékfogyasztásáról.

 

Kép: telegraph.co.uk

 

A munka befejeztével egyre több és egyre hasznosabb időtöltési lehetőség közül választhatunk. Ezekről írunk most olvasóinknak.

 

 hirdetes_810x300  

 

Előfordulhat, hogy csak korlátozott adatcsomag áll rendelkezésre az internezetésre, de ne keseredjünk! A jelenlegi  helyzetre való tekintettel a telefonszolgáltatók is reagálnak. Az Orange már ki is bővítette csomagjait.

 

Orange kedvezmények: Növelik az adatcsomagot, ezzel is támogatva az otthonmaradást

 

Koncertek

 

Magyarország egyik legnépszerűbb pop-rock ikonja is arra buzdítja az embereket, hogy maradjanak otthon. Kovács Ákos FB-oldalán jelentette be kezdeményezését, miszerint a kialakult helyzetre és a 2020. évi bizonytalan koncertekre való tekintettel senkit se szeretne koncerthangulat nélkül hagyni. Március 18-tól tizenegy héten át az AkoxVid oldalon egy-egy koncertfelvételt oszt meg.  

 

„Reméljük, ez alatt a tizenegy hét alatt túl leszünk a nehezén… Ne hagyjuk el magunkat, ne hagyjuk el egymást! Fel a szívekkel! Együtt könnyebb lesz!”

 

kér mindenkit az előadóművész.

 

Az Ákos-kedvelőknek érdemes ezen figyelniük a művész közösségi oldalát is, hiszen Karanténnaplót is vezetnek, ahol mint mondják, a spontán örömzenélést és próbahangulatot beszélgetéssel fűszerezik.

 

 

A Maradj otthon kezdeményezéshez a közkedvelt Halott Pénz is hozzájárult.

 

Elindult a Maradj Otthon Fesztivál! a legnagyobb magyarországi sztárokkal

 

A VOLT Fesztiválon tavaly fennállásának 15. évfordulóját ünneplő zenekar Emlékszel, Sopronban? dokumentumfilmjében a frontember Marsalkó Dávid azt is bevallja a nagyközönségnek, hogy a lelkében a zene hoz feloldozást.

 

 

A Müpa is szeretné az embereket biztonságban tudni, ezért koncerteket, előadásokat és irodalmi esteket tett elérhetővé.

 

Kép: filmarchiv.hu

 

Mozizás helyett filmklasszikusok

 

Akinek hiányzik a mozizás, vagy csak filmet szeretne nézni, megteheti a kanapéról. A Nemzeti Filmintézet különféle filmeket tett ingyenesen elérhetővé a honlapján. Az emberek történelmi, ifjúsági és animációs filmeket, irodalmi alkotások filmváltozatait tekintetnek meg, A történelmi, ifjúsági és animációs filmek akár még az oktatásban is segítséget nyújthatnak.  A 90 darab mozgóképet tartalmazó lista elérhető ITT.

 

Több száz hangoskönyv lett ingyenesen hallgatható az MTVA Archívumában

 

Színházkedvelők

 

A Magyar Állami Operaház egy videósorozattal csatlakozik az otthoni szórakozáshoz.  Ők hétvégente 19.00 órától részleteket tesznek közzé a hivatalos FB-oldalukon. Ehhez hasonlóan tett többek között a Miskolci Nemzeti Színház, a Vígszínház egyaránt.

 

Zene

 

Aki pedig zenehallgatásra vágyik, természetesen megteheti, hiszen a rádiók is jobbnál-jobb zenékkel gazdagítják napjainkat. Vannak előadóművészek, akik közösségi oldalaikon arra biztatják követőiket, hogy maradjanak otthon. A nagy népszerűségnek örvendő Rúzsa Magdi legújabb dalfeldolgozásában a ma fontosságát hangsúlyozza, hogy minél hamarabb túl legyünk a nehezén:

 

„Csak légyszi maradjatok otthon, hogy mielőbb hangos legyen tőlünk az Aréna, a fesztiválok meg a Park”

 

– fogalmaz.

 

 

FankaDeli szintén új dallal jelentkezett, melyet az elmúlt hetek sajnálatos eseményei ihlettek!

 

Természetesen, olvasóinkat a könyvoolvasásra is biztatjuk, hiszen az olvasás gazdagabbá teszi az embert. Sajátos körülmények mentén készült egy klip is hozzá.

 

Olvasott történetek, olvasmányok kedvelői

 

A könyvek kedvelői sem maradnak kínálat nélkül. Ha épp nincs kedvünk olvasni, hangoskönyvet is választhatunk az MTV Archívumából. A kínálat elérhető ITT.

 

Több száz hangoskönyv lett ingyenesen hallgatható az MTVA Archívumában

 

S mindezek mellett se feledkezzetek meg a hírek követéséről a Körkép.sk felvidéki magyar hírportálon!

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.