Nyitókép: Sztranyovszky Gábor

 

A múlt felidézésével emlékezetes perceket töltöttek együtt a jelenlévők.

 

A csallóközi községben számos múltbéli pillanatot, történést idéztek fel. Az őszi napokon, amikor csökken a kerti és kültéri munkálatok száma, a szépkorúak lelkesebben vesznek részt a közösségi eseményeken. Ilyen volt a „Nagymagyar képekben” című rendezvény is a helyi nyugdíjasklubban.

 

 

A szervezők fekete-fehér filmeket vetítettek, betekintést nyújtva a község egykori mindennapjaiba. A mozgóképek a 60-as évektől a 80-as évekig készültek. Az idősek láthatóan örültek az egykori élmények felidézésének. Láttak menyegzőn készült felvételeket, közösségi építkezésen részt vevő falusiakat, a Balatonnál nyaraló nagymagyariakat, illetve a helyi alapiskola sportcsarnokában zajlott “ki mit tud” versenyt is. A látottak apropóján gyakran beszélgetésbe elegyedtek. Megvitatták, kiket ismertek fel, felidézték, milyen volt az együtt töltött idő az adott években.

 

 

Az eseményen anyáknapi műsorokat, Csemadok-rendezvényt is levetítettek, mi több, a nagy árvíz idején a helyben elszállásolt rászorulók életéből is láthattak képsorokat. A résztvevők közül sokan ráismertek hozzátartozóikra, barátaikra, szomszédaikra.

 

 

A jó hangulatú rendezvény képanyagát Dávid László a nagymagyari MTNy alapiskola egykori igazgatója szolgáltatta. A  rendezvény szervezésében Pőcz Ibolya a Nagymagyari Kulturális Közösség elnöke, Fördős Judit Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke és Sztranyovszky Gábor. a Szövetség helyi elnöke segédkeztek.

 

A résztvevők remélik, hogy a közeljövőben újra szerveznek majd ilyen jellegű eseményt.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!