Nyitókép: SzMÍT

 

Együttműködési megállapodást kötött a Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Tollforgatók Polgári Társulás Dunaszerdahelyen. A felek megegyeztek abban, hogy a jövőben együtt kutatják fel a felvidéki fiatal író- és költőtehetségeket, és közösen vesznek részt a képzésükben és mentorálásukban.

 

Hodossy Gyula József Attila-díjas költő, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke elmondta, rendkívül fontosnak tartja a mindenkori tehetséggondozást, és a SzMÍT ehhez megfelelő szakmai hátteret és publikációs lehetőséget tud biztosítani. A Tollforgatók Polgári Társulással kötött együttműködési megállapodás kiváló lehetőség a Grendel Lajos Mentorprogramhoz való csatlakozás előkészítéséhez. A program évek óta foglalkozik tehetséggondozással különböző műhelymunkák keretében, az idén pedig nevet is kapott egykori védnöke tiszteletére.

 

Gyurkovics Anikó, a Tollforgatók elnöke a következőket nyilatkozta:

 hirdetes_810x300  

 

„Egy évvel ezelőtt, amikor első novellámat megírtam és tanácstalan voltam, hová is fordulhatnék vele, még nem tudtam, hogy ezt a hiányt éppen ez a program, a SzMÍT mentorprogramja hidalja majd át. Egy összatartó írócsapat tagjaként hamar megtaláltam a támogató közeget, így bátran jelentkeztem az írásaimmal, bár több kötetes írókat meg se mertem volna szólítani. A Társaság kreatív írás táborain való részétel után jött az ötlet, hogy szeretnénk segíteni a fiatal íróknak, akik nem merik felvállalni az írásaikat. A kezdők a SzMÍT képzéseinek segítségével magabiztosságra tehetnek szert, művelhetik magukat, és bekerülhetnek a Grendel Lajos Mentorprogramba, ahol tapasztalt, elismert írók egyengetik az írópalánták útját. Megtisztelő számomra a SZMÍT bizalma, és hiszek abban, hogy sok, eddig csak a fióknak író fiatalt sikerül kimozdítani a komfortzónájáól.“

 

A SzMÍT sajtóközleménye

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!