Nyitókép forrása: a Janiga József Művészeti Alapiskola facebook-oldala

 

Két évnyi kihagyás után idén ismét adventi koncertet tarthatott a medvei (Dunaszerdahelyi járás) Szent Anna római katolikus templomban a nagymegyeri Janiga József Művészeti Alapiskola leánykara. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két advent során kénytelenek voltak a hívek nélkülözni az angyali arcú és hangú kórus előadását, most azonban bepótolhatták az élményt!

 

A csilizközi, köztük medvei taggal is fellépő kórus a Csemadok helyi alapszervezetének meghívására érkezett Medvére advent második vasárnapján, hogy énekükkel és dalaik üzenetével emeljék az ünnep fényét. A 16 énekes lány Orsovics Yvette énekkarvezető vezényletével, valamint Kolenčíková Lucia zongoratanárnő és Szabó Adrianna énektanárnő közreműködésével a publikum számára ismert és kevésbé ismert dalokat is előadott.

 

Felcsendült Kodály Zoltán Jézus és a gyermekek című műve, ahogy a Tüzed, Uram Jézus, és a Kérték Jézus hívei is. Az ismertebb dalokat, mint a Mennyből, az angyal, az Ó, gyönyörű szép, vagy épp a Kis Karácsony pedig a közönség együtt énekelte a kórussal.

 

A Janiga József Művészeti Alapiskola leánykarának fellépése Orsovics Yvette vezetésével, fotó forrása: a JJMA facebook-oldala

 

 hirdetes_810x300  

A dalok mellett furulya és zongora szólót is meghallgathattak a jelenlévők. A koncert hatalmas sikert aratott, a medvei közönség pedig lélekben gazdagodva, a zenei élménnyel feltöltődve készülődhet tovább a karácsonyi ünnepekre.

 

Advent negyedik vasárnapján, december 18-án Nagymegyeren is meghallgathatják az érdeklődők a kórus előadását a helyi református és katolikus templomban, fotó forrása: a JJMA facebook-oldala

 

Karácsonyra hangolódva

 

A határ menti kis községben aktívan készülnek az év legszebb ünnepére. Advent első vasárnapján a közös adventi gyertyagyújtás után a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola medvei diákjai léptek fel a helyi kultúrházban, a negyedik adventi vasárnapon pedig a falu apraja-nagyja is bekapcsolódik az ünnepi műsorba.

 

Karácsony második ünnepén megtartják a már hagyományos bor- és pálinkaszentelést a helyi Templomkertben, az év utolsó napját pedig szilveszteri batyubállal ünneplik majd.

 

forrás: facebook.com

 

Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!