Nyitókép: PKÜ

 

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) a norvég BEAT Technologyval együttműködésében ingyenes szakmai workshopot rendez, amelyhez kiadók és szakemberek egyaránt csatlakozhatnak. A webinárium témája a hangoskönyv-stratégia kialakítása és gyakorlatba való átültetése.

 

Ingyenes szakmai mesterkurzusra hívja a magyar könyvkiadókat és könyves szakembereket a Petőfi Kulturális Ügynökség május 18-án. A csütörtökön 13 órakor kezdődő közel kétórás workshop keretében a résztvevők átfogó ismereteket sajátíthatnak el a hangoskönyvek gyártásáról, terjesztéséről és sikeres marketingjéről. Az eseményre regisztrálók az elméleti képzésen túl best-practice példák segítségével gyakorlati tudásra is szert tehetnek a hangoskönyvpiac világszinten elismert, nemzetközi szakértőitől.

 

A webináriumot a PKÜ a norvég BEAT Technologyval közösen szervezi. A cég alapítója és vezérigazgatója Njål Hansen, valamint stratégiai igazgatója Nathan Hull évek óta hangoskönyvekkel foglalkoznak és a téma világszinten elismert szakembereinek számítanak. Az előadáson Nathan Hull is megosztja ismereteit arra vonatkozóan, hogyan készül egy hangoskönyv, hogyan jut el a közönséghez és mitől válik sikeressé. A BEAT Technology szoftverfejlesztő vállalat rendszeresen tart világszerte online és offline továbbképzéseket kiadóknak az üzleti tervezéstől, márkaépítéstől, a terjesztésen át a marketingstratégiáig a hangoskönyvek előnyeiről, valamint az aktuális trendekről.

 

A PKÜ már nem első alkalommal vállalkozik hasonló szakmai mesterkurzus megrendezésére, hiszen kiemelt célkitűzései között szerepel a magyar kiadók bekapcsolása a nemzetközi könyves szakma folyamataiba, a legfrissebb trendek és jó gyakorlatok importálása és implementálása hazai környezetbe, valamint az ehhez szükséges szakmai alapok és network biztosítása a magyar kiadók számára. Tavaly szeptemberben Katharina Loix van Hooff, az egyik legnagyobb presztízsű francia kiadó, a Gallimard korábbi nemzetközi szerkesztője egy mesterkurzus keretében mutatta be a Les Argonautes elnevezésű programját, amely az európai irodalom és azon belül a regényműfaj népszerűsítését szolgálja. Az elsősorban magyar kiadókat, szerkesztőket és kiadói szakembereket megszólító mesterkurzusra a Francia Intézetben került sor 2022. szeptember 30-án.

 

A Hangoskönyv-stratégia webinárium előadói:

  • Pál Dániel Levente – a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai igazgatója
  • Nathan Hull – Chief Strategy Officer – Beat Technology (Norvégia)
  • Carla Herbertson – társalapító – Small Wardour (Egyesült Királyság)
  • Noora Lamers – Audio vezető – WPG Uitgevers (Hollandia)
  • Marina Stavropoulou – vezető szerkesztő, Audio – Bonnier Books (Egyesült Királyság)

 

A workshop nyelve angol, de a szervezők magyar szinkrontolmácsot biztosítanak a rendezvényre.

 

Időpontja: 2023. május 18. 13:00 – 15:30

 

Az esemény ingyenes, regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehetséges, 2023. május 17. éjfélig: [email protected]

 

Sajtóhír/Petőfi Kulturális Ügynökség

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!