Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Idén is megrendezik az immár hagyománnyá vált pünkösdi lovas zarándoklatot, amelyet VI. Márton Áron Pünkösdi Lovas Zarándoklat néven a csíksomlyói búcsút megelőző napokon, május 25-26-án tartanak.

 

Az esemény a Székelyföldi Lovasprogram együttműködő lovas szervezetei szervezésében valósul meg, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Magyarság Háza főtámogatásával, valamint Hargita Megye Tanácsa és Csíkszereda város társfinanszírozása által.

 

A lovas zarándoklat idei mottója: „Nemzeti összetartozás. Gondoskodó nemzet!”. Az esemény fővédnöke Tamás József nyugalmazott segédpüspök.

 

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő lovas zarándoklat a székely-magyar lovaskultúra ünnepélyes megnyilvánulása, mely az évek során a nemzeti összetartozás szimbólumává vált. Az eseményen résztvevő lovas zarándokok idén 12 székelyföldi útvonalon jutnak el Csíksomlyóra a világ magyarságának Nemzetpolitikai Államtitkárság által összegyűjtött, szalagokra írt imaüzeneteivel, amelyek célja, hogy eljuttassák Csíksomlyóra mindazok imáit, akik személyesen nem tudnak jelen lenni az eseményen.

 hirdetes_810x300  

 

Az idei esemény különlegessége, hogy a zarándoklatra a Kárpát-medence szinte minden szegletéből és az anyaországból is érkeznek lovasok. Idén is részt vesz és a zarándokokkal együtt lóháton teljesíti a kétnapos útvonalat Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Gyergyószentmiklós-Csíksomlyó útvonalon.

 

A zarándokok május 26-án 18 órakor érkeznek Csíksomlyóra, a Hármashalom-oltár elé, ahol ünnepélyes műsor keretében fogadják őket a helyi egyházi és világi méltóságok.

 

Körkép.sk/sajtóhír

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!