Nyitókép: MTVA/Csöndör_Kinga

 

A magyar zene rádiója idén először arra vállalkozott, hogy hallgatói segítségével megtalálja „Az év magyarnótáját”, 2023 kedvenc dalát. A Dankó Rádió egyedülálló kezdeményezéséhez több ezren csatlakoztak. A szavazás lezárultával a rimaszombati Dankó Klubon jelentették be, hogy melyik magyarnótára érkezett a legtöbb szavazat.

 

A szavazatok összesítése alapján „Az év magyarnótája” címet az Akácos út című magyarnóta kapta. A legjobb öt dal közé bekerült még A vén cigány, a Halljátok, cigányok, a Hogyha ír majd édesanyám és a Nagy a feje, búsuljon a ló című nóta is. A végeredményt november 23-án, a rimaszombati Dankó Klub koncerten jelentették be, ahol élőben csendült fel az öt legtöbb szavazatot kapott dal.

„A kétfordulós szavazás során eddig még soha nem tapasztalt módon nyilvánított véleményt a »Dankó család«.  Elképesztő volt a hallgatók és nézők aktivitása: 1,7 millió fölött van azoknak a száma, akik megtekintették a Dankó Rádió Facebook-oldalára feltett szavazásra buzdító tartalmakat, amelyekkel segítséget kívántunk adni a legszebb magyarnóta kiválasztásának nem könnyű feladatához. Erre szükség is volt, hiszen elárulhatom, hogy végül igen kis szavazatkülönbség döntött az elsőségről, az első öt helyezésről. Kihirdetve az Akácos út című nyertes dalt, fontos kiemelnem, hogy az igazi »győztes« maga a magyarnóta népszerű, lelkünk rezdüléseit nemzedékek során át napjainkig visszatükröző, szeretett műfaja”

 

mondta el Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója gondolatait a kezdeményezés sikerét értékelve.

 hirdetes_810x300  

 

MTVA/Csöndör_Kinga

 

A szavazók között értékes nyereményeket sorsoltak ki, számos Dankó Rádió ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén, illetve a Duna szilveszteri műsorának felvételén. A fődíjat, ami egy 250.000 forint értékű szállodautalvány, a szerencsés nyertes a Duna Almárium című műsorának élő adásában veheti át.

 

MTVA/Csöndör_Kinga

 

Az eredményhirdetést követő reggelen, november 24-én 8 órától, a Derűs napot című műsorban megismétlik a rimaszombati eseményt az öt, élőben előadott nótával együtt, illetve a műsor később itt is visszahallgatható lesz.

 

MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.