Több száz fős, arab férfiakból álló csoport támadt az utcán szilveszterezőkre három német nagyvárosban is. Körbeállták a nőket, sértegették, a mellüket fogdosták, a szoknyájuk alá nyúltak, majd kirabolták őket. A rendőrség napokig hallgatott, és a német köztévé sem számolt be az eseményről. A történtek, a rendőrség és a sajtó hozzáállása óriási felháborodást keltett Németországban.

 

Kedden körülbelül 300 fős tömeg tüntetett az atrocitások ellen, nagyrészt nők, és megoldást követeltek Angela Merkel német kancellártól. Az ország meghatározó politikusai mindannyian elítélték a történteket, de legtöbbjük kerülte nyilatkozatában a migráns vagy a bevándorló kifejezést.

 

Kölnben nyolcvan bejelentés érkezett a rendőrökhöz a rendbontás kapcsán, egyharmaduk szexuális jellegű zaklatás volt, egy esetben nemi erőszakot is elkövettek. A szemtanúk egybehangzó állítása szerint arab és észak-afrikai kinézetű férfiak támadtak a szilvesztert ünneplő tömegre. A rendőrség csak napokkal az incidens után, hétfőn állt a nyilvánosság elé a közvélemény nyomására. Stuttgartban és Hamburgban is hasonló események játszódtak le.

 hirdetes_810x300  

 

Országos botránnyá duzzadt a kölni vezetés tehetetlensége

 

Henriette Reker, Köln főpolgármestere kedden – az ominózus események után 5 nappal – hívta össze a válságstábot. A támadásokra válaszul a városban megerősítették a biztonsági intézkedéseket, fokozták a rendőri jelenlétet, és civilruhás egységeket is bevetnek, illetve mobil és vizuális megfigyelő állomásokat hoznak létre.

 

 

reker
Középen Henriette Reker, Köln főpolgármestere. Kép: welt.de

 

Reker a Kölner Stadt-Anzeigernek nyilatkozva azt mondta, hogy a rendőrségnek nincsenek információi arról, hogy migránsok voltak a támadók. Ám nem ez a kijelentése váltotta ki a legnagyobb felháborodást. A biztonsági intézkedések keretében ugyanis a polgármesterasszony a közelgő karneválra való tekintettel magatartási szabályokat fogalmazna meg a nők és a fiatal lányok számára. Az új szabályok közé tartozik, hogy tartsanak egy karnyi távolságot az idegenektől, csoportosan közlekedjenek, és ne hagyják, hogy elválasszák őket egymástól.

 

Reker szerint „jobban el kell magyarázni a más kultúrkörből érkező embereknek” a karnevál fogalmát, hogy azok ne értelmezzék a testi közelséget rögtön szexuális célzatú közeledésnek.

 

Reker kijelentéseivel Richard Sulíknál is kiverte a biztosítékot

 

A németek körében a migránshelyzethez való hozzáállása miatt közkedvelt Richard Sulík, az SaS elnöke a kölni eseményekre és Reker polgármesterasszony kijelentéseire reagálva a következőket írta ki németül facebook oldalán:

 

Szóval, én úgy gondolom, ez nem elegendő, Reker asszony, Önnek a német alapossággal kell eljárnia és a következő viselkedési szabályokat ajánlania:

  1. számú szabály: Otthon maradni.
  2. számú szabály: Ha egy nő kénytelen kimenni, viseljen Burkát (A burka egy egész testet elfedő muszlim női külső viselet, a szerk. megj.)
  3. számú szabály: Ne vigyen magával se pénzt se telefont.

És a legfontosabb, amit a polgármesterasszony, hála Istennek, nem felejtett el elmondani: nincs előítélet, nincs összefüggés a menekültekkel, nekünk továbbra is szorgalmasan integrálnunk kell őket.

Vagy még jobb, ajánlja azonnal a németeknek, hogy takarítsák ki Kölnt, aztán rend lesz…

Istenem, hogyan lehet valaki ilyen naiv, vak és hülye.”

 

A fenti facebook posztra egy óra alatt több mint 100 hozzászólás érkezett, többségében németektől.

 

mandiner.hu, hirado.hu, facebook, origo.hu, korkep.sk

Nyitókép: HNonline.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!