Bevonultak a szíriai kormányerők szerda este az ókori romjairól nevezetes Palmüra város területére – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A hadsereg katonái a város nyugati szektorában foglaltak el állásokat az Iszlám Állam fegyvereseitől, de az összecsapások még folynak – jelentette a szervezet, amelynek sok aktivistája dolgozik az országban. A katonák elfoglalták a város peremén fekvő régi citadellát is.

 

A frontvonal. kép: Twitter

 

A szélsőségesek először 2015 májusában foglalták el a sivatagi települést, ahol műemlékeket semmisítettek meg, és tömeges kivégzéseket hajtottak végre az ókori amfiteátrumban. Tavaly márciusban elűzték őket, de decemberben ismét elfoglalták a várost. AZ RT hírügynökség legfrissebb videója a tegnap visszafoglalt citadella romjairól:

 

 hirdetes_810x300  

 

Az oroszok Washington által támogatott fegyvereseket bombáztak

 

Washingtoni bejelentés szerint az orosz légierő szerdán az északi el-Báb település közelében tévedésből olyan fegyvereseket támadott, akik az Egyesült Államok által alakított koalíció tagjaként az Iszlám Állam ellen harcolnak.

 

Az amerikai katonaság érintkezésbe lépett az oroszokkal, akik ezután leállították a bombázást – közölte Stephen Townsend tábornok, a koalíciós erők parancsnoka. A térségben bonyolult a helyzet, mivel ott három hadsereg katonái és az ellenségük, az Iszlám Állam dzsihadista szervezet emberei tartózkodnak.

 

Szíriai katonák a város első visszafoglalásakor. fotó: REUTERS

 

Összeülnek a nagyok

 

Moszkvában bejelentették, hogy Oroszország, Törökország és Irán tárgyalásait a szíriai felkelők képviselőivel március 14-én folytatják Kazahsztánban. Az orosz hírügynökségek jelentésében nem szerepel, hogy a szíriai kormány küldöttei is jelen lesznek, és egy másik forrás szerint „technikai” jellegű megbeszélésekről van szó.

 

Hirado.hu 
borítókép: yahoo.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!