Kína azt javasoltak Észak-Koreának, hogy azonnal függessze fel nukleáris rakétakísérleteit és tesztjeit. A távol keleti kommmunista diktatúra legnagyobb és egyben egyetlen szövetségesének kezd gondokat okozni Kim Dzsong Un válságteremtő provokációja. Legutóbb 4 ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea, ami lépésekre késztette az USA-t és szövetségeseit. 

 

Kína azután avatkozott be, hogy az USA elhatározta, az észak-korai rakétatesztek miatt rakétavédelmi-rendszert telepít Dél-Koreába. A kínai külügyminiszter két, egymás felé, nagy sebességgel száguldó vonatokhoz hasonlította a két Koreát, akik közül egyik sem akar engedni, majd feltette a vészjósló kérdés: A két fél valóban felkészült az összeütközésre.

 

Wang Yi külügyminiszter egyúttal azt is jelezte, hogy az USA és Dél-Korea is felfüggeszthetné közös hadgyakorlatait a Dél-kínai-tengeren, amit Észak-Korea ítél meg provokációként.

 

 hirdetes_810x300  

Washington közben igyekszik megnyugtatni Pekinget, hogy a THAAD típusú rakétavédelmi-rendszer nem jelent fenyegetést Kína számára.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3kexs0YdKms

 

BBC.com

Nyitókép: BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!