Nyitókép forrása: TA3.com

 

A szombati amerikai zsinagógában zajló lövöldözés elkövetője állhatott az egyik mecset egy hónappal ezelőtti felgyújtása mögött is.

 

A rendőrség által John T. Earnest szombaton, a San Diegohoz közeli Poway vároában belépett a helyi zsinagógába, ahol több mint 100 hívő ünnepelte a Pészah utolsó napját, majd egy lőfegyverrel tüzet nyitott a gyanútlan emberekre. A merényletben egy 60 éves nő életét vesztette, három másik személy megsérült. A 19 éves elkövető autójával próbált elmenekülni a helyszínről, nem sokkal később azonban feladta magát a rendőrségen.

 

A hírek szerint csak azért nem volt a merényletnek több halálos áldozata, mert az elkövető fegyvere meghibásodott. A hatóságok jelenleg úgy vélik, hogy Earnest lehet a felelős az egy hónappal ezelőtti, szintén San Diego közelében lévő mecset felgyújtását.

 

 hirdetes_810x300  

Az már egyértelműnek tűnik, hogy szélsőjobboldali, gyűlölet-motivált bűncselekményekről van szó. Earnest egy órával a lövöldözés előtt az egyik szélsőjobboldali portálon közzétett egy zsidóellenes „nyílt levelet”, amelyben dicsőítette az új-zélandi mecset elleni merénylet elkövetőjét.

 

Teraz.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!