Nyitókép: Czimbal Gyula

 

„Magyarország Kormánya mindent megtesz azért, hogy gyógyítsa a balliberálisok által 15 éve okozott sebeket” – fogalmazott Soltész Miklós Marosvásárhelyen.

 

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára emlékeztetett: 15 évvel ezelőtt, 2004. december 5-én volt Magyarországon a kettős állampolgárságról szóló népszavazás. Akkor az elvtársai hátba szúrásával hatalomra került milliárdos miniszterelnök az anyaországi magyarokat a határon túliak ellen hergelte, amihez asszisztált az időközben a történelem süllyesztőjébe került SZDSZ, valamint a teljes balliberális sajtó.

 

 hirdetes_810x300  

„Gyurcsány és cinkosai számára már akkor sem léteztek pártpolitikán felül álló nemzeti ügyek, őket csak a hatalom megtartása érdekelte, ezért nem riadtak vissza a határon túli magyarok elleni uszítástól sem”

 

– fogalmazott.

Az államtitkár szerint az elmúlt évek igazolták, hogy a gyalázatosan kormányzó MSZP-SZDSZ állításai megalapozatlan rémisztgetések voltak.

 

„Gyurcsány azóta sem kért bocsánatot a magyar nemzettől, sőt, magyarellenes politikáját következetesen folytatja, felesége révén pedig Brüsszelben igyekszik Magyarországot gyengíteni és az egykori kommunistákat újbóli hatalomra juttatni. Szomorú, hogy az igazmondásra képtelen bukott miniszterelnök és hazug érvekkel agitáló cinkosai közül jó néhányan ott ülnek a magyar Országgyűlésben. Szintén aggasztó, hogy van olyan új, magát a fiatalok pártjaként eladni akaró tömörülés, melynek elnöke folytatja a nemzeti érdekeket sértő politikát, amikor Erdélyben nem a magyar, hanem egy román liberális párt támogatására buzdít”

 

– mondta.

A hivatalos látogatáson Erdélyben tartózkodó államtitkár Marosvásárhelyen december 5-én találkozott Tamási Zsolttal, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Teológiai Líceum igazgatójával, aki tájékoztatást adott a bíróság múlt heti döntése nyomán kialakult helyzetről. Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy Magyarország Kormánya minden segítséget kész megadni az iskolának, illetve az erdélyi magyaroknak.

 

„Felháborító és elfogadhatatlan, ha valaki a saját nemzetére támad, de az is, ha valakik feszültséget gerjesztenek a szomszédos nemzetek között. Magyarországon zavartalan a román nemzetiségi óvodák és iskolák működése, melyeket a magyar kormány számos módon támogat. A kinti magyarok mindezt joggal várják el a román kormánytól”

 

– értékelt Soltész Miklós.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.