Nyitókép forrása: smiilee.com

 

A finn kormány szerdán bejelentette, hogy a Kínától vásárolt kétmillió maszk nem alkalmas kórházi használatra.  Minőségi kifogások merültek fel a 20 ezer FFP3-as maszk kapcsán, ami ugyanezzel a szállítmánnyal érkezett Kínából.

 

A finnek hivatalos indoklása szerint a maszkok nem felelnek a koronavírussal szembeni kórházakban előírt védelmi normáknak.

 

Azért nem veszik kárba a szállítmány, szétosztják az szociális otthonok lakói és alkalmazottai között.

 hirdetes_810x300  

 

Európa több országa panaszkodott már a kínai „maszk-piac” minőséget és árakat érintő hektikusságára. A kereskedelem ezen a téren nagyon bonyolult, az árak percek alatt változhatnak, természetesen mindig felfelé, és előrefizetést követelnek. Ez azt jelenti, hogy belátható időn belül például a finnek sem tudnák visszaszerezni azt a pénzt, amit a nem megfelelő minőségű maszkokért kaptak.

 

Az elmúlt héten Spanyolország, Hollandia, Törökország és Ausztrália is küldött vissza szállítmányt minőségi kifogások miatt Kínába. A kínai álláspont szerint a vevők nem ellenőrizték, hogy potonsan mit rendelnek meg.

 

A finn kormány kedden jelentette be, hogy három finnországi vállalattal megállapodást kötöttek napi 200 ezer maszk gyártásáról. A termelés a hó végén kezdődik meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!