Nyitókép forrása: dailymail.co.uk

 

Hárman meghaltak, és legalább hárman megsebesültek abban a késes támadásban, amelyre a dél-angliai Reading városában került sor.

 

A szemtanúk beszámolói szerint a 25 éves elkövető odalépett egy 8-10 fős csoporthoz, akik épp beszélgettek, majd egy késsel szó szerint torkuknak esett, ott ejtett sebet, ahol tudott. A támadó a BBC szerint líbiai származású, a rendőrök a helyszínen elfogták és gyilkosság vádjával őrizetbe vették.

 

A rendőrség nem terrorista cselekményként kezeli az ügyet, de értesítették a terrorista ellenes egységek illetékeseit.

 hirdetes_810x300  

 

Az incidensre a Forbury Gardensben este hétkor került sor. A BBC úgy tudja, hogy az elkövető korábban ült már börtönben Nagy-Britanniában, de nem terrorizmussal összefüggő ítélet miatt.

 

Fotó forrása: Dailymail.co.uk

 

A hatóságok hangsúlyozták, hogy egyelőre nem keresnek más gyanúsítottat a helyszínen őrizetbe vett fiatal férfin kívül, a támadás indítékai pedig nem ismertek. A hatóságok felkérték a potenciális tanúkat, hogy ha rendelkeznek felvétellel a támadásról, azt szolgáltassák át a rendőrségnek és ne tegyék közzé az interneten az áldozatok családjára való tekintettel.

 

Mivel az incidens helyszínén néhány órával korábban épp egy Blacks Lives Matter demonstráció zajlott, a rendőrség azt is kihangsúlyozta, hogy a késeléses támadás nem kapcsolódik a BLM tüntetéseihez.

 

A BBC által megszólaltatott tanúk elmondásaiból kitűnik, hogy a támadó konkrét személyeket pécézett ki magának. A húsz éves Laurence Wort, aki tíz méterre állt az eseményektől, a következőképp írta le a történteket:

 

„A park tele volt emberekkel, aztán megjelent egy férfi egyedül, hirtelen érthetetlen szavakat kezdett kiabálni, aztán egy nagyobb csoportot támadott meg, megpróbálta megkéselni őket. (…) Hármat leszúrt, aztán felénk fordult, mire mi elkezdtünk futni. Mikor rájött, hogy nem tud utolérni minket, egy másik csapat embert támadott le. (…)”

 

mondta a tanú.

 

Fotó forrása: Dailymail.co.uk

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!