Nyitókép: TASR/illusztrációs fotó

 

Egy fiatal hajléktalant másfél évnyi börtönbüntetésre és magas fokú őrizetre ítéltek a csehországi Brünnben azért, mert a rendkívüli állapot idején öt darab zsömlét lopott egy szupermarketból.

 

A Nova Televízió portáljának tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány idején végbement apró lopásokért sokkal szigorúbb, néhány éves büntetések járnak, sőt az egyes ítéletek abszurd méreteket öltenek.

 

 hirdetes_810x300  

A cseh bíróságok jelenleg a rendkívüli állapot alatt végbement bűntényekkel foglalkoznak.

 

A cseh hajléktalan férfi 62 cseh korona és 50 fillérnyi kárt (2,34 euró!) okozott egy szupermarketnek. A férfit megbilincselve, fegyveres kísérettel szállították a bíróságra, akár a legkeményebb bűnözőt. A férfit az ítélet kihirdetéséig őrizetben volt.

 

Mivel Lukáš Kalina fiatal, hajléktalan férfi éhes volt és hiányzott neki pár apró, ezért öt zsömlét dobott a műanyag táskájába, ám a biztonsági őrök a pénztárnál elkapták.

 

A járási bíróság két évnyi börtönbüntetésre ítélte a férfit. Rendes körülmények között a férfira csupán pénzbírságot róttak volna ki, viszont a rendkívüli állapot idején történt legkisebb lopásért is kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetés jár. A vádlott fellebbezett, így a Brünni Kerületi Bíróság fél évvel enyhítette a büntetését. A skizofréniában szenvedő hajléktalan férfinak így 18 hónapnyi börtönbüntetést kell letöltenie szigorú őrizet mellett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!