Nyitókép: intellinews.com

 

Jelenleg mintegy félmillió turista tartózkodik Horvátországban, ebből 430 ezer külföldi. Az Adriai-tenger mellett üdülő külföldi turisták többsége Németországból, Szlovéniából, Csehországból, Lengyelországból, Ausztriából, Szlovákiából és Magyarországról érkezett a délkelet-európai államba – tájékoztatta a SITA ügynökséget a Horvát Turisztikai Egyesület.

 

Az érkezési és éjszakázási statisztikákat vizsgáló eVisitor rendszer szerint július 11-én, szombaton a horvátországi üdülőhelyeken több mint félmillió turista tartózkodott.

 

Népszerűsítő tevékenység

 hirdetes_810x300  

 

„A legtöbb turista azokból az országokból érkezik, ahol intenzív népszerűsítő tevékenységet végzünk, vagyis az országunkat érdekes, biztonságos turisztikai úti célként prezentáljuk“

 

– mondta Kristjan Staničić, a Horvát Turisztikai Egyesület igazgatója.

 

„A repülőjáratok számának megnövekedése miatt július második felétől a távoli, Európán kívüli országokból is várunk turistákat, de ezenkívül Franciaországból, az Egyesült Királyságból és Skandináviából is érkeznek majd kirándulók“

 

– tette hozzá Staničić.

 

A koronvírus-járvány ellenére is rengeteg turista érkezik Horvátországba

 

Július 1-jétől 10-ig mintegy 600 ezer érkezést és 4,4 millió éjszakázást regisztráltak Horvátországban. Ebből 21,3 ezer turista érkezett Szlovákiából, akik az adott időszakban összesen 137,5 ezer éjszakát töltöttek el az országban.

 

A legtöbb éjszakázást Isztriában regisztrálták (1,2 millió) – a Kvarner régióban 975 ezret, míg a Zadari kerületben 819 ezret. Ezután következik a Split-Dalmát (706 ezer éjszakázás), a Šibenik-Knin (321 ezer), a Dubrovnik-Neretva (188 ezer) és a Lika-Senj kerület 167 ezer éjszakázással.

 

„Ami az úti célokat illeti, a turisták többsége Vir, Rovinj, Medulin, Mali Lošinj, Poreč, Umag és Crikvenica szigetén foglalt szállást. Mivel Horvátország a biztonság megőrzése érdekében módosított az óvintézkedésein, ezért a hazai lakosság és a turisták számára is kötelezővé tette a szájmaszk viseletét az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön”

 

– tájékoztatott a Horvát Turisztikai Egyesület.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.