Nyitókép: REUTERS/Borut Zivulovic

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szombaton arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvány minden bizonnyal még sokáig fog tartani. A kijelentést a válságbizottság ülése után tette a WHO.

 

A bizottság „rámutatott arra, hogy a koronavírus-járvány még nagyon sokáig fog tartani” – jelentette ki a WHO. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a világ országain a szociogazdasági nyomás ellenére ne uralkodjon el a fáradság a járvány terjedése ellen hozott óvintézkedéseket illetően.

 

 hirdetes_810x300  

A bizottság pénteken negyedik alkalommal ült össze a tagjai pedig egyöntetűen egyetértettek abban, hogy a nemzetközi szintű egészségügyi vészhelyzet továbbra is érvényben van.

 

A bizottság ülése után a WHO kijelentette, hogy a COVID-19 okozta globális szintű veszély továbbra is „nagyon magas”.

 

A koronavírus tavaly december óta – amikor Kínában először jelent meg – 680 ezer emberéletet követelt, és több mint 17,6 millió ember fertőződött meg vele.

 

A válságbizottság felszólította a WHO-t, hogy támogassa az országokat az ellenőrzött gyógymódok és a vakcina előkészítésében.

 

A világ országait egyúttal óva intette, hogy az egészségügyi rendszereiket készítsék fel az influenzajárványra és további olyan betegségekre, amelyek az új típusú koronavírussal egyszerre terjedhetnek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!