Nyitókép: illusztráció/tasr

 

Frissítve: 15.38 A szlovák belügyminisztérium közösségi oldalán tájékoztat arról, hogy az osztrák egészségügyi miniszter legújabb rendelete szerint az Ausztrián való átutazás (Szlovákiába való hazatérés) esetén új nyomtatványt kell felmutatniuk a szlovákiai polgároknak. A minisztérium azt javasolja, hogy akire vonatkozik az új előírás, előre készítse el a nyomtatványt kitöltve, hogy elkerülhesse a torlódásokat a határon.

 

A nyomtatvány letölthető a szlovák belügyminisztérium oldaláról is – tájékoztatott Michaela Paulenová, a minisztérium szóvivője. A hatályos szabályok szerint az osztrák-szlovák határon meghatározott időközönként egészségügyi ellenőrzéseket is végeznek lázmérés, illetve utazási anamnézis lekérdezése formájában, ezért számolni kell torlódásokkal.

 

„Szlovákiából az ország polgárai ezekben a napokban más korlátozások nélkül léphetnek be Ausztriába, kivéve az ellenőrzések okozta várakozásokat az utakon.”

 

tette hozzá Paulenová.

 hirdetes_810x300  

 

A kötelező nyomtatvány azokra vonatkozik, akik külföldről jönnek haza (például horvátországi vagy szlovéniai nyaralásukból) és Ausztrián keresztül utaznak. Akik Szlovákiából mennek át Ausztriába, azoknak nem kell nyomtatvány.

 

POZOR: AK PRECHÁDZATE CEZ RAKÚSKO, POTREBUJETE TLAČIVOPodľa aktuálneho nariadenia rakúskeho ministra zdravotníctva je…

Posted by Ministerstvo vnútra SR on Tuesday, August 25, 2020

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.