Nyitókép: TASR/AP

 

Durván megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma Csehországban, ahol kedden 1 164 személyt teszteltek pozitívan COVID–19-re.

 

Csehországban a járvány kitörése óta ez az eddigi legmagasabb napi növekedés, miközben az eddigi rekord 796 fertőzött volt.

 

 hirdetes_810x300  

A cseheknél jelenleg 9 272 személy küzd a koronavírussal, ami az aktív fertőzöttek számát tekintve szintén az eddigi legmagasabb szám.

 

Megemelkedett azoknak a komoly eseteknek a száma is, akik kórházi kezelésre szorulnak az intenzív osztályokon. A kórházakban jelenleg 234 személy fekszik koronavírussal, közülük 62-en lélegeztetőgép segítségére szorulnak. Ez háromszor annyi páciens, mint egy hónappal ezelőtt. A súlyos betegek száma pedig utoljára április végén volt ilyen magas.

 

Az aktív fertőzöttek száma Csehországban áprilisban érte el a maximumot (4 623), ez a szám jelenleg 9 272-re nőtt. A szomszédos országban eddig 29 877 fertőzöttet regisztráltak, több mint 20 ezren pedig kigyógyultak a koronavírusból. A COVID–19-ben 441-en vesztették életüket.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!