Nyitókép: kmfm.co.uk

 

Skóciában kedden jóváhagyták a menstruációs higiéniai termékekhez (betétekhez, tamponokhoz) való ingyenes és univerzális hozzáférést.

 

A skót parlament egyöntetűen megszavazta a menstruációs szükségletekről szóló törvényt, melynek köszönhetőn a középületekben ingyenesen elvihető higiéniai segédeszközöket fognak kihelyezni.

 

„Skócia nem lesz az utolsó azok között az országok között, ahol a menstruációs szegénység történelemmé válik. Skóciának megvan az esélye arra, hogy az első legyen”

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki Moica Lennon, a törvényjavaslat beterjesztője.

 

Skóciában a menstruációs higiéniai termékek jelenleg a diáklányok számára ingyenesen elérhetők, de a miniszterek feladata most egy olyan országos terv kidolgozása lesz, amely mindenki számára ingyenesen elérhetővé teszi ezeket a termékeket.

 

Az alap- és középiskolák, valamint az egyetemek toalettjein szintén ingyenesen kell biztosítani a menstruációs higiéniai segédeszközöket.

 

„Büszek vagyok arra, hogy ilyen forradalmi javaslatra szavazhattam, melynek köszönhetően Skócia az első olyan ország lesz a világban, amelyik ingyenesen kínál menstruációs higiéniai terméket azoknak, akiknek szükségük van rá”

 

– írta Nicola Sturgeon skót kormányfő a Twitter-bejegyzésében.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!