Nyitókép: TASR/AP/Petr David Josek

 

Csehországban kedden 5 848 új vírusfertőzöttet regisztráltak, ami az elmúlt két hét legmagasabb napi esetszámát jelenti. A kedden regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma 668-cal több, mint egy héttel ezelőtt – derült ki a cseh egészségügyi tárca honlapján közzétett adatokból.

 

A tegnapi nap folyamán 50-en hunytak el a koronavírus okozta szövődményekben, így Csehországban a járvány kirobbanása óta 9 136 emberéletet követelt a járvány.

 

 hirdetes_810x300  

Csehországban jelenleg 58 032 aktív esete tartanak számon. A járvány kezdete óta 556 927 személy fertőződött meg, 489 759-en pedig kigyógyultak a vírusból. Szerdán 8.00 óráig 4 324 személyt ápoltak a kórházakban.

 

Csehországban szerdától ismét szigorítanak az óvintézkedéseken, viszont a járványügyi rendszerük (PES) továbbra is a hármas fokozaton marad – írja a Novinky.cz. Szerdától az éttermeknek, báróknak és a többi vendéglátóhelynek – beleértve az ételkiadásra szolgáló ablakokat – este 20.00 órakor be kell zárniuk, vagyis két órával korábban, mint az elmúlt hat napban. A korlátozás az ételkihordásra nem vonatkozik.

 

A csehek szerdától lerövidítik az éttermek nyitvatartási idejét

 

Mindemellett egész nap tilos lesz a nyilvános alkoholfogyasztás. Az alkohol- és üdítőárusítást a vásárokon sem engedélyezik. Az éttermekben a személyzet csak azokat a vendégeket szolgálhatja ki, akik az asztalnál ülnek, miközben egy asztalnál maximum négy ember foglalhat helyet. A vendéglátóhelyek a befogadóképességük 50%-át tölthetik fel.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!