Nyitókép: TASR/AP

 

Csehországban vasárnap 1 999 új koronavírus-fertőzöttet és 45 halálesetet regisztráltak – derült ki a cseh egészségügyi tárca honlapján közzétett hétfő reggeli adatokból.

 

Csehországban a járvány kirobbanása óta 9 609 személy hunyt el a vírus okozta szövődményekben. Az országban jelenleg 65 548 aktív esetet tartanak számon, a járvány kezdete óta pedig 581 079 személy fertőződött meg. Hétfő reggelig 4 203 páciens szorult kórházi ellátásra, közülük 556-nak súlyos az állapota.

 

 hirdetes_810x300  

A pontszámok, amelyektől a járványellenes óvintézkedések függenek, a korábbi csökkenés után most újra növekedésnek indultak. Mindezel ellenére Csehországban továbbra is az óvintézkedések hármas fokozata van érvényben.

 

A kormány hétfőn fog tárgyalni az óvintézkedések szigorításáról és a négyes fokozatra való áttérésről, ugyanis a járványügyi rendszer indexének értéke már egy hete 71-es értéket mutat, ami a negyedik szintnek felel meg. A szigorúbb fokozatra való áttérést Andrej Babiš cseh kormányfő is támogatja.

 

A négyes fokozatra való áttérés az éjszaki kijárási tilalom újbóli bevezetését jelentené, emellett szigorodnának a gyülekezésre vonatkozó szabályok, az iskolák, a sportlétesítmények, hotelek és éttermek működése.

 

Az üzletek és a szolgáltatások tovább működnének, de korlátoznák az egy négyzetméterre jutó emberek számát. Jan Blatný egészségügyi miniszter szerint a szigorított óvintézkedések vagy a hét második felétől vagy jövő héttől lépnének érvénybe.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!