Nyitókép: xpressmoney.com

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken arra figyelmeztetett, hogy ha az ünnepi időszakban nem fogunk vigyázni a COVID-19-cel, akkor a karácsony könnyen sírással végződhet.

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO vezetőjének elmondása szerint a koronavírus-járványban elhunytak száma rohamosan növekszik, ezért felszólította az embereket, hogy nagyon alaposan gondolják át az ünnepi terveiket.

 

 hirdetes_810x300  

„A karácsony a pihenésről és az ünneplésről szól, de az ünnepségek nagyon gyorsan szomorúságba torkollhatnak, ha nem fogjuk betartani a megelőző óvintézkedéseket”

 

– mondta Tedros a sajtótájékoztatóján.

 

„Most, amikor az elkövetkezendő hetekben az ünnepekre készülnek, kérem szépen, gondolják át a terveiket. Amennyiben olyan térségben élnek, ahol nagy a veszélye a koronavírus-fertőzésnek, nagyon kérem önöket, tartsák be az összes megelőző óvintézkedést, ezzel védve saját magukat és másokat”

 

– jelentette ki a WHO vezetője.

 

„A legjobb ajándék, amit adhatunk, az egészség”

 

– hangsúlyozta Tedros, majd hozzátette: az elmúlt hat hétben világszerte 60%-kal nőtt a légúti betegségben elhunytak száma.

 

Bruce Aylward, a WHO magas beosztású tanácsadója szerint örülnünk kellene a 2021-es évnek, ugyanis látszik a fény az alagút végén. A tanácsadó ezzel a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésének sikerességére gondolt.

 

„Nincs okunk arra, hogy hasonló járvány szemtanúi legyünk a jövő évben is, hiszen tudjuk, miként lehet legyőzni ezt a betegséget”

 

– mondta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!