Nyitókép: Getty Images

 

Az Egyesült Királyságnak hetente kétmillió embert kell beoltania ahhoz, hogy elkerülje a koronavírus harmadik hullámát – tájékoztatott a Reuters a londoni Higiéniai és Trópusi Orvostudományi Iskola (LSHTM) tanulmányának eredményeire hivatkozva.

 

Az LSHTM tudósai szerint a legszigorúbb óvintézkedések bevezetése, az iskolák januári bezárása és heti kétmillió polgár beoltása az egyetlen megoldás arra, hogy olyan szintre csökkenjen az intenzív osztályon fekvő betegek száma, mint amilyen az első hullám idején volt.

 

 hirdetes_810x300  

Amennyiben nem fognak elegendő mennyiségű vakcinát szétosztani, akkor a 2020-as évhez képest a fertőzöttek, az intenzív osztályon fekvő páciensek és a halottak száma is magasabb lesz 2021-ben.

 

A brit egészségügyi dolgozók jelenleg hetente megközelítőleg 200 ezer embert oltanak be, ami a szakértők szerint nem lesz elegendő.

 

Nagy-Britanniában december 26-tól több millió polgár számára a legszigorúbb járványellenes óvintézkedések vannak érvényben.

 

A hagyományos londoni tűzijátékot már szeptemberben törölték. Az új esztendő eljövetelét a Big Ben toronyóra harangja fogja jelezni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!