Nyitókép forrása: dailymail.co.uk

 

A tavaszinál is keményebb lockdownt rendel el a brit kormány. Így próbálják megakadályozni a dél-angliai új koronavírustörzs elterjedését, mely az eredeti változatnál 70 százalékkal gyorsabban fertőz.

 

Az iskolákat február közepéig bezárják, csak a kritikus infrastruktúrában dolgozó szülők gyerekeit fogadják az oktatási intézmények. Az egyetemi diákoknak az otthonmaradást és a távoktatást javasolják, az sem valószínű, hogy folytatódhat a vizsgaidőszak. A mindennapi élet szempontjából nélkülözhető szükségleti cikkeket árusító üzleteket, az edzőtermeket és vendéglátóipari egységeket országszerte bezárják. A kávézók, bárok és éttermek csak elvitelre adhatnak ki ételt, az alkohol árusítása tilos. Kötelező a maszkviselés és a fizikai távolságtartás.

 

A lakoság a kijárási tilalom idején csak öt okból hagyhatja el az otthonát: munkavégzés, alapvető szükségleti cikkek vásárlása, testmozgás céljából, hozzátartozó gondozása, vagy sürgős egészségügyi ellátás esetén.

 

 hirdetes_810x300  

A rendkívül veszélyhelyzeti készültségi szint harmadik foka december ötödikén országszerte hatályba lép. A parlament szerdán adja áldását az új szabályozásra.

 

Johnson kormányfő szerint a következő hetek lesznek a legnehezebbek a járvány kitörése óta az Egyesült Királyságban.

 

Nagy-Britanniában a koronavírus miatt kórházi ápolásra szorulók száma egy hét alatt 40 százalékkal emelkedett, a mostani hullám felülmúlja a tavaszi brutális számadatokat is. A legfrissebb adatok is ezt igazolják, hétfőn 58 784 új esetet jelentettek, ami a múlt hétfőhöz képes 42 százalékos emelkedés. 

 

Az elmúlt néhány napban rendre napi 50 ezer felett járt az új esetek száma, ami arra utal, hogy a karácsonyi ünnepek miatti korlátozás-enyhítés elősegítette a járvány, és az új törzs terjedését. A napi halálesetek száma 14 százalékkal emelkedett.

 

Forrás: DailyMail.co.uk

 

DailyMail.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!