Nyitókép: minedu.sk

 

Az óvintézkedések enyhítésekor az iskolák előnyt fognak élvezni – jelentette ki az Eudard Heger vezett szerdai kormányülés után Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter. Arról, hogy az elkövetkezendő napokban hogyan fognak működni az iskolák, ezen a héten fognak bővebb tájékoztatást nyújtani.

 

A miniszter tájékoztatása szerint az iskolanyitásról a járványügyi bizottsággal is tárgyalni fognak. Amennyiben kedvezően alakul a járványhelyzet Szlovákiában, az ország április 19-én bordó színű besorolásba kerül. Az oktatásügyi miniszter szerint ettől az időponttól kezdve az iskolák áttérhetnek a regionális Covid-automata szerinti működésre.

 

 hirdetes_810x300  

„Bár Szlovákia még fekete zónában van, a járványügyi szakemberekkel folytatott megbeszélés alapján az iskolák április 19-től a regionális rendszer alapján működhetnek”

 

– mondta a miniszter.

 

Gröhling tájékoztatása szerint szerdán vagy csütörtökön fogják közzétenni a következő héttől érvényes szabályokat. Egyúttal azt is elmondta, örülne, ha a pedagógusok oltása befejeződne, és szeptemberig megkapnák a koronavírus elleni vakcinát.

 

Az oktatási miniszter elmondása szerint annak érdekében, hogy a vírus terjedését megakadályozzák, a szülők tesztelése továbbra is kötelező lesz.

 

„Az iskolai szemafor továbbra is működni fog, ami azt jelenti, hogy ha „mini járványgócok” keletkeznek, akkor az osztályt, vagy az egész iskolát be fog kelleni zárni”

 

– mondta a miniszter.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!