Nyitókép: Shutterstock

 

Csehországban egyelőre csak azok a beoltott személyek élvezhetik az oltás előnyeit, akik az országban kapták meg a vakcinát és az arról szóló igazolást. A cseh egészségügyi tárca mindezt azzal magyarázza, hogy tart a dokumentumok hamisításától, illetve attól, hogy lehetetlenné válik a külföldön kiadott tanúsítványok ellenőrzése.

 

Példaként egy olyan német polgárt említettek, akinek Csehországban van az átmeneti lakhelye és akit a hazájában oltottak be, de Csehország nem fogadja el az oltási igazolványát.

 

 hirdetes_810x300  

Csehország május 4-től jóváhagyta, hogy azoknak a beoltott személyeknek, akik közepes vagy magas rizikójú országból érkeznek Csehországba, nem kell negatív tesztet felmutatniuk. Ez a rendelkezés azonban nem vonatkozik azokra a személyekre, akiket Csehországon kívül oltottak be. Ez a probléma azokat a cseh polgárokat is sújtja, akik a vakcinahiány miatt külföldön oltatták be magukat.

 

Jana Schillerová, a cseh egészségügyi tárca szóvivője szerint a helyzetet az európai COVID-útlevél fogja megoldani, amely az összes uniós tagország számára egyforma lesz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.