Nyitókép: aljazeera.com

 

Az izraeli hadsereg hétfőre virradó éjjel növelte Gáza palesztinok által lakott övezetének bombázását. A térségre több mint 100 rakétát lőtt ki. Az AP hírügynökség szerint a rakétatámadások intenzívebbek az egy nappal korábbinál, amikor legkevesebb 42 palesztin halt meg a Gázai Övezetben. A Hamász az éjjel szintén lőtte Izraelt.

 

Kép forrása: aljazeera.com

 

Az izraeli hadsereg szerint légierejük „széleskörű támadást“ hajt végre Gázában „terrorista célpontokra.“ Az izraeli hadsereg arról számolt be, hogy támadás érte a Hamász hírszerzési központját. Izrael a múlt héten több Hamász célpontot is megsemmisített, beleértve a terrorszervezet magas rangú képviselőinek házait, illetve a Hamász által használt alagútrendszert, melyen keresztül a fegyvereket csempészik.

 

 hirdetes_810x300  
Kép forrása: aljazeera.com

 

Az izraeli katonaság vasárnap elképzelhetőnek nevezte, hogy támadásaik során civil épületek is összedőltek, melyek ártatlan áldozatokat is követeltek. Vasárnap legkevesebb 42 személy halt meg Gázában, közülük 16 nő és 10 gyerek. További 50 személy pedig megsebesült.

 

A palesztinokkal vagy Izraellel szimpatizálsz a jelenlegi konfliktusban?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

A Hamász és az iszlám dzsihád szervezetei szerint a halottak között 20 harcosuk is található. Az Izraeli hadsereg ugyanakkor azt mondja, hogy az elmúlt 7 nap során sokkal több palesztin fegyverest sikerült megölniük.

 

Kép forrása: aljazeera.com

 

A Gázai Övezetből ugyanakkor az éjjel Izraeli területre is csapódtak be rakéták. A légvédelmi szirénák többek között Askelonában, a Gázai Övezettől északra és délkeletre, Beerseva városában jeleztek támadást. Beersevaban legalább két rakéta találta e laz Izraeli légvédelmi rendszert, további kettő lakatlan területre esett.

 

This file photo shows a Palestinian flag flying over the annual Land Day rally in the Arab city of Arraba, on March 30 [File: Mahmoud Illean/AFP]
Kép forrása: aljazeera.com

A Gázai Övezetben már egy hete tart Izrael és a palesztinok kölcsönös bombázása, mely eddig mintegy kétszáz áldozatot követelt. Palesztin egészségügyi források szerint vasárnap estig 197 elhunytról számoltak be, köztük több tucat nőről és gyerekről. Forrásaik szerint 1200 feletti a sebesültek száma. Izrael múlt hét hétfőn este kezdte meg a Hamász célpontok bombázását. A palesztinok és a kelet-jeruzsálemi rendőrség közti összetűzésekben korábban nyolc személy vesztette életét.

 

Kép forrása: aljazeera.com

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!