Nyitókép: SITA

 

A cseh kormány pénteki rendkívüli ülésén további járványellenes intézkedések enyhítését hagyta jóvá. Adam Vojtěch régi-új egészségügyi miniszter szerint újra megnyithatnak az éttermek belső helyiségei, az uszodák és a diszkók.

 

Hétfőtől a csehországi éttermek a teraszokra vonatkozó szabályok értelmében a belső helyiségeiket is újra megnyithatják. Egy asztalnál legfeljebb négy személy ülhet, az élő zene és a tánc azonban tilos lesz.

 

 hirdetes_810x300  

Az éttermeken kívül a diszkókban sem lehet majd táncolni, ami Vojtěch szerint járványügyi szempontból logikus megoldásnak tűnik.

 

Az éttermekkel ellentétben a diszkókban és a zenei klubokban nem lesz elegendő az öntesztelés, hanem az egészségügyi dolgozó által elvégzett negatív tesztet kell felmutatni.

 

Csehországban hétfőtől a belső medencék, szaunák és a wellnessközpontok is megnyithatják kapuikat, de a belépés negatív tesztre, oltási igazolásra vagy a víruson való átesésről szóló igazolásra lesz szükség.

 

Az egészségügyi miniszter közlése szerint Csehország, valamint Magyarország, Németország, Lengyelország, Ausztria, Szlovákia, Szlovénia és Horvátország között az oltás első dózisa után korlátlanul lehet utazni.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!