Nyitókép: reprofoto

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió „Jó reggelt Magyarország!“ című műsorában elmondta: a legfrissebb adatok szerint csütörtökön 25 ezer ember kapta meg az első, 117 ezer fő pedig a második védőoltását. A mintegy 150 ezres szintet jó hírnek nevezte, de további hárommillió felnőtt még nincs beoltva Magyarországon. Sokan tévesen gondolják, hogy ha nincsenek beoltva, akkor megúszhatják a megfertőződést:

 

„Ez egy olyan vírus, ami nem fog elmenni, tehát itt marad. Nos, ha itt marad, akkor az itt fog keringeni közöttünk és előbb-utóbb mindenkit meg fog találni. […] A vírus az utolsó embert is meg fogja találni, aki nem védett.”

 

– tette hozzá a miniszterelnök. Szerinte az emberek önmaguk és családjuk egészségét kizárólág a vedőoltással tudják megóvni. Orbán Viktor kiemelte: nem áll szándékában lottókkal és szerencsejátékokkal csalogatni az embereket, hogy vegyék fel az oltást.

 

 hirdetes_810x300  

A Magyarországon jelenleg forgalomban lévő négy nyugati és két keleti vakcina mindegyike hatásos az úgynevezett indiai mutációval szemben. A miniszterelnök „rémhírnek” nevezte azokat az információkat, amelyek szerint korlátozhatják az Európai Unión belüli szabad mozgást azon állampolgárok számára, akiket a kínai Sinopharm-mal oltottak be.

 

Magyarországon hosszú idő után először ezer alá csökkent a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápolt betegek száma és százezer alatt van az aktív betegeké is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.