Nyitókép: TASR/AP

 

Ausztria július 1-jétől, csütörtöktől enyhít a maszkviselési szabályokon, feloldja az éttermek nyitvatartási idejére vonatkozó korlátozásokat és megnyitja az éjszakai klubokat – írja a Deutsche Welle.

 

Az éttermekben és a hotelekben nem lesz szükség a felső légúti szervek eltakarására. A múzeumokban, üzletekben, tömegközlekedési eszközökön, állomásokon és a taxikban az egyszerű szájmaszk használata is elég lesz.

 

 hirdetes_810x300  

Az FFP2-es reszpirátor viselete az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az idősotthonokban továbbra is kötelező.

 

A nyilvános rendezvényeken részt vevő személyek számát újonnan már nem korlátozzák.

 

Az osztrák szociális ügyi minisztérium szerint az országban továbbra is érvényes az ún. 3-G-Regel szabály, azaz a kiválasztott telephelyekre való belépéskor oltási igazolást, negatív tesztet vagy a betegségen való átesésről szóló igazolást kell felmutatni.

 

Ezek közé a telephelyek közé tartoznak az éttermek, gasztronómiai létesítmények, hotelek, szálláshelyek, kulturális intézmények, múzeumok, könyvtárak és archívumok, zárt sportpályák és nyilvános rendezvények.

 

Bécs szigorít, a gyerekek is csak teszttel mehetnek be vendéglőkbe

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!