Nyitókép: reprofoto/mtva

 

A szerb rendőrség közlése szerint illegális migránstábort találtak a Magyarországgal és Romániával közös határtól nem messze. Az AP hírügynökség jelentése szerint elfogták a feltételezett embercsempészeket is.

 

A provizórikus tábort Szerbkeresztúr (Srpski Krstur) községben találták meg a rendőrök, arról azonban nem osztottak meg információkat, hogy konkrétan mennyi migráns tartózkodott ott. A rendőrségi videón néhány ember látható arccal a földön fekve, kezeikkel a tarkójukon, miközben a speciális egységek átkutatták a sátrakat és fa viskókat. A felvételeken látni az elkobzott mobiltelefonokat és késeket is.

 

A táborban talált migránsokat az ország déli részén a menedékkérők számára fenntartott állami központba szállítják, miközben a helyi rendőrök és a terroristaellenes  szervek átveszik az ellenőrzést a feltételezett bűnelkövetők felett.

 

 hirdetes_810x300  

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter elmondása szerint „ezek az embercsempész banda bűntetteket követett el és azt okozta, hogy az emberek nem érzik biztonságban magukat. Ezt nem fogjuk tolerálni”.

 

Az AP hírügynökség közlése szerint a migránsok Szerbiából a szomszédos EU-tagországokba – Magyarországra, Horvátországba és Romániába – igyekeznek átjutni, vagy előbb Bosznia és Hercegovinába mennek, majd keresik annak lehetőségét, hogy Horvátországon keresztül a gazdagabb EU-tagországokba jussanak.

 

apnews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!