Nyitókép: Reuters

 

Több mint száz orvos és tudós arra kérte Boris Johnson brit kormányfőt, hogy halassza el az óvintézkedések „veszélyes és korai“ enyhítését Angliában addig, amíg nem lesz kellő mennyiségű lakos beoltva.

 

Az Egyesült Királyság január óta először jelentett öbb mint 30 ezer új fertőzöttet. Emellett a kórházi kezelések és az elhalálozások száma is 40%-kal emelkedett. Mindeközben a brit kormány július 19-től a járványellenes óvintézkedések enyhítésére készül.

 

 hirdetes_810x300  

A több mint száz nemzetközi szakember a The Lancet tudományos folyóiratban jelentetett meg felhívását Boris Johnsonnak címezve.

 

A szerzők felhívták a figyelmet, hogy ha Nagy-Britannia a harmadik hullám terjedése ellenére enyhíti az óvintézkedéseket, akkor több millió ember fog megfertőződni. A tudósok szerint fennáll a veszélye annak, hogy egy egész generációnak krónikus egészségügyi problémái lesznek az ún. hosszú covid miatt.

 

A brit kormány az óva intés ellenére nem tervezi az enyhítés elhalasztását. Változásra csak abban az esetben kerülne sor, hogy az országban egy új, rendkívül veszélyes variáns kezdene el terjedni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.