Nyitókép forrása:  ST/NG Sor Luan

 

A koronavírus elleni harc terén anno kiemelkedően jól teljesítő Szingapúrban meredeken felfelé ível a járványgörbe már egy hónapja. A hatóságok elkezdték vizsgálni a karaoke klubokat és más szórakozóhelyeket, mivel ezek váltak a járvány gócpontjaivá.

 

Az esetszámok gyorsabb emelkedése szigorításokkal fenyeget a távol-keleti országban. A kormány ütemtervet készít, amely a koronavírjárványt már nem pandémiaként, hanem endémiaként kezeli, vagyis az influenzához hasonlóan újra és újra visszatérő járványként.

 

A szingapúri közegészségügy felügyelői már a hoszteszek körében is vizsgálódnak, többségük vietnami. Viszonylag magas a vírus előfordulása a karaoke bárokban és klubokban. A dolog érdekessége, hogy ezeket a klubokat a korlátozó intézkedések keretében hónapokkal korában bezáratták  hatóságok. Több mint kétszáz vállalkozásról van szó, amelyeket azóta sem lehetne megnyitni, mivel veszélyesen nagy mértékben hozzájárultak korábban a vírus terjedéséhez. Közben azonban több tulajdonos élelmiszer- és italkiskereskedésre kiváltott engedéllyel játszotta ki a szabályokat, és újra megnyitotta a szórakozóhelyeit.

 

 hirdetes_810x300  

Szingapúrban még csak nemrég kezdtek el lazítani a korlátozásokon, jelenleg maximum öt fő tartózkodhat egy asztalnál az éttermekben – a múlt héten még két fő volt a megengedett.

 

Körkép.sk, Bloombeg.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!