Nyitókép: Miriam Alster/Flash90

 

Már éjszaka is oltanak Izraelben, miközben megtelnek a kórházak a Covid-19 betegekkel – jelentette a helyi média vasárnap.

 

Szombaton este 8-tól hajnali 4-ig oltottak, kísérleti jelleggel pedig működni kezdett a mentőszolgálat éjjeli oltókocsija is, amely Tel-Aviv központjában várta az oltatlanokat, illetve az ötvenedik életévüket betöltötteket. Százak álltak sorba az oltásért, és a siker nyomán Naftali Bennett miniszterelnök elrendelte, hogy már vasárnaptól tíz városban lehessen oltakozni munka, vagy a szórakozóhelyek meglátogatása után, éjszaka.

 

 hirdetes_810x300  

„Az elmúlt évben bebizonyosodott, hogy a vakcinák mennyire hatékonyak, megakadályozzák a fertőzést és a súlyos megbetegedéseket. Ezekben a napokban, amikor napról napra emelkedik a fertőzések száma, kiemelten fontosnak tartjuk az oltási akciót és az oltás hozzáférhetővé tételét időpontkérés nélkül, díjmentesen”

 

 – mondta a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli lapnak az első éjjeli mobil oltóállomás vezetője, Eli Bin.

 

Naftali Bennett hosszú Facebook-bejegyzésben ismertette kormánya tervét a sokkal fertőzőbb delta vírusváltozat leküzdésére.

 

„Lépéseket teszünk a megbetegedések csökkentésére és felgyorsítjuk a harmadik oltási kampányt, így legyőzzük a delta-járványt. Mindent elkövetünk, hogy elkerüljük a zárlatot, amely rombolja megélhetésünket, gyermekeink anyagi ellátását és oktatását”

 

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

 

„Nincs jó ok arra, hogy valaki ne oltassa be magát, miután világszerte már több mint egymilliárd embernek beadták az oltást, és bizonyosan biztonságos. A be nem oltott betegek nagyon fiatalok, és nagyon súlyos betegségben szenvednek. Fáj az ember szíve értük, és nehezen értjük meg őket”

 

– mondta a ynetnek a Pteach Tikván lévő Beilinson kórház Covid-osztályát vezető Noa Elikim.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!