Nyitókép: SITA/(AP Photo/Manu Fernandez)

 

Ausztriában mérsékelt emelkedésnek indult az intenzív osztályon fekvő oltott páciensek száma. Mindez az ún. szemaforbizottság azon belső dokumentumából derült ki, amely az ország járványügyi helyzetét követi figyelemmel.

 

Az intenzív osztályon fekvő betegek 17 százalékát kétdózisú vakcinával oltották, illetve a Johnson & Johnson vállalat egydózisú vakcinájával. Az egyszerű covid osztályokon fekvő pácienseknek a 31 százaléka oltott. A dokumentum szerint ez a trend minden bizonnyal azt jelzi, hogy az idő előrehaladtával bizonyos korcsoportoknál csökken a vakcina hatékonysága.

 

 hirdetes_810x300  

Az Osztrák Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Ügynökség  (AGES) tájékoztatása szerint már most egyértelmű jelei vannak annak, hogy az egydózisú vakcina nem olyan hatékony, mint a kétdózisú. Az oltási bizottság ezért nemrégiben azt tanácsolta a Johnson & Johnson vállalatnak, hogy minél előbb kezdje meg a megerősítő dózisok beadását a Pfizer és a Moderna vakcináival.

 

Ami az intenzív osztályon fekvő személyek korát illeti, a Gesundheit Österreich GmbH adatai szerint a többség 30 és 59 év közötti.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!