Nyitókép: TASR/Vladimír Benko

 

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban novemberben érvénybe lépő előírások lehetővé teszik, hogy Ausztriában megrendezzék a hagyományos bécsi karácsonyi vásárt. Az egészségügyi miniszter elmondása szerint a szabályokat úgy határozták meg, hogy ne legyen szükség a vásár elkerítésére.

 

Az osztrák főváros a karácsonyi várások működtetőivel jelenleg egy olyan egységes megelőzési koncepción dolgozik, amely minden hasonló rendezvénynek az alapja lenne. A mostani helyzet szerint nem lesz kötelező a 2G szabály – csak az oltottak és a covidon átesettek léphetnének be a vásárra – és a maszkviselés, de ez a járványhelyzet alakulásától is függeni fog.

 

 hirdetes_810x300  

Bécs városa azzal számol, hogy a bécsi karácsonyi vásárok eltérő struktúrája miatt különböző óvintézkedéseket vezethetnek be. A város szerint észszerű lenne, ha a látogatókat karperecen keresztül ellenőriznék a belépéskor.

 

Az óvintézkedéseknek nem az a céljuk, hogy bosszantsák az embereket, hanem az, hogy olyan feltételeket alakítsanak ki, amelyekkel a lehető legnagyobb mértékben vissza lehet térni a normális élethez.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!