Nyitókép: AP Photo/Thanassis Stavrakis

 

A görög kormány szerdán betiltotta a zenét a bárokban és az éttermekben. Ezzel a lépéssel szeretné korlátozni a szilveszteri mulatságokat abban az időben, amikor az országot a fertőző omikron variáns sanyargatja.

 

„Már az omikron a domináns vírusvariáns az országban, a közegészségügy pedig nagy nyomás alatt áll“

 

– jelentette ki Thanos Plevris görög egészségügyi miniszter a televízióban.

 hirdetes_810x300  

 

A miniszter egyúttal azt is közölte, hogy december 30-tól január 16-ig az éttermekben és a szórakozóhelyeken egy asztalnál legfeljebb hat személy ülhet, és tilos lesz a zenelejátszás.

 

„A bároknak és az éttermeknek éjfélkor be kell zárniuk, kivétel képez december 31-e, amikor éjjel 2.00 óráig nyitva lehetnek, de zenét ekkor sem játszhatnak le“

 

– tette hozzá.

 

A görög hivataloknak a tervezettnél korábban kellett szigorítaniuk a járványellenes óvintézkedéseken, ugyanis szerdán rekordmennyiségű, 28 828 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak.

 

Az új óvintézkedések értelmében a köz- és magánszektorban dolgozó alkalmazottak 50 százalékának otthonról kell dolgoznia. Emellett megszüntették az összes nyilvános szilveszteri rendezvényt, az egészségügyi miniszter pedig felszólította a görög polgárokat, hogy mielőtt találkoznak a családtagjaikkal, teszteltessék le magukat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!