Nyitókép: AFP

 

„Fel kell készülnünk a legrosszabb forgatókönyvre. Reméljük, hogy ez nem fog megtörténni. De ha az agresszorok hazánk földjére lépnek, akkor nincs más lehetőségünk, mint megvédeni a városunkat, az országunkat, a jövőnket.”

 

– nyilatkozta Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester, egykori profi bokszoló. Klicsko fivérével, a szintén ökölvívó Vologyimirral együtt látogatott meg egy olyan toborzóközpontot, amelynek tagjai hajlandóak lennének fegyvert ragadni, ha támadás érné Kijevet.

 

Vologyimir Klicsko a területvédelemhez is csatlakozott, és ragaszkodik ahhoz, hogy „megvédje” a családját, a barátait és a rokonait. Elmondta:

 

„Két út van – menekülhetsz, vagy szembenézhetsz a kihívással… Az én döntésem az volt, hogy szembenézek a kihívással.”

 

 hirdetes_810x300  

Vitalij Klicsko eközben reményét fejezte ki, hogy a kiterjedt diplomáciai erőfeszítéseknek köszönhetően meg lehet akadályozni az eszkalálódást. Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy fel kell készülni a város védelmére:

 

„Nem vagyunk gyengék, és minden agresszornak meg kell értenie, hogy ha bármilyen agresszív tevékenységet folytat Ukrajna ellen, akkor hatalmas árat kell majd fizetnie.”

 

Klicsko köszönetét fejezte ki azokért a fegyverszállítmányokért, amelyeket Ukrajna nyugati szövetségeseitől kapott.

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!