Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

 

A honvédség felkészült arra, hogy ha bármi történik körülöttünk, megvédje a magyar embereket – jelentette ki a Magyar Honvédség parancsnoka szombaton a közmédiának.

 

Ruszin-Szendi Romulusz azt mondta, Washingtonban tárgyalt Mark Milley tábornokkal, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökével. Hozzátette: az orosz-ukrán konfliktusról mind Magyarország, mind az Egyesült Államok hasonlóan gondolkodik, egyben fontos számukra, hogy a feszültség csökkenjen.

 

Ruszin-Szendi Romulusz szavai szerint a Magyar Honvédség képes kezelni a jelenlegi helyzetet, és egyelőre minden más eshetőségre csak cselekvési tervek léteznek.

 hirdetes_810x300  

 

Arra a kérdésre, hogy érkezhetnek-e amerikai katonák Magyarországra, úgy válaszolt: a NATO éves kiképzési programja folyamatosan zajlik, tehát ahogy eddig, úgy idén is érkeznek külföldi katonák Magyarországra, és a honvédeink is részt vesznek külföldi gyakorlatokon.

 

Maróth Gáspár védelmi beszerzésekért felelős kormánybiztos arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban részt vettek egy tüzérségi rakétavető rendszer éles bemutatóján. Hozzátette: a magyar haderőfejlesztési elképzelések között szerepel „ennek a képességnek” a megteremtése, egyelőre több „jelölt” is van, a megtekintett amerikai eszköz az egyik, egy közép- és hosszú távú rakéta-sorozatvető egység, amely fejlesztés alatt áll.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!