Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A lakosok többsége elégedett azzal, ahogy Szlovákia reagált az ukrajnai háborúra. Mindez abból az online felmérésből derült ki, amire február 25-e és március 1-je között került sor 1 000 válaszadó részvételével.

 

A megkérdezettek 78,2%-a helyesli, hogy Szlovákia hivatalosan is elítélte az Orosz Föderáció Ukrajna elleni támadását. Szlovákia reakciójával a résztvevők 42%-a teljes mértékben egyetért, 22,4%-uk kisebb fenntartásokkal, de helyesli, 13,8%-uk nagyobb fenntartásokkal, de helyesli Szlovákia rakcióját, míg a megkérdezettek 21,9%-a nem ért egyet azzal, ahogyan az ország reagált az ukrajnai háborúra.

 

 hirdetes_810x300  

A megkérdezettek a legnagyobb mértékben, 77,8%-ban a humanitárius segítségnyújtással értenek egyet. A háborús konfliktus elől menekülő ukrán menekültek befogadását a felmérésben részt vevő adatközlők 74,6%-a támogatja.

 

A válaszadók inkább támogatják, mint sem az ukrán háborúval kapcsolatos orosz propaganda terjesztésének beszüntetését, az Oroszországgal szemben bevezetett kemény szankciókat, illetve a vízumkiadás korlátozását és az orosz polgárok jelenlétét Szlovákiában. Ezzel ellentétben az adatközlők sokkal kisebb mértékben támogatják a fegyver- és haditechnika-szállítást az ukrán hadsereg számára, az Oroszországgal folyatott diplomáciai kapcsolatok felfüggesztését, valamint az orosz sportolók kizárást a fontos sporteseményekről.

 

A felmérést az „Ako sa máte Slovensko?“ készítette.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!