Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Elismerte a Fidesz választási győzelmét Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje vasárnap este Budapesten.

 

A Városligeti Műjégpályán úgy fogalmazott: „Ugyanúgy le vagyok taglózva, mint mindenki más. Nem akarom titkolni a csalódottságomat, a szomorúságomat, soha nem gondoltuk volna, hogy ez lesz az eredmény”.

 

Az ellenzéki politikus rendkívül egyenlőtlennek nevezte a választási küzdelmet, de azt mondta, nem vitatják az eredményt, azt azonban igen, hogy demokratikus és szabad lett volna a verseny. Szavai szerint a küzdelem egyenlőtlen és esélytelen volt, mégis belevágtak, mert bíztak abban, hogy még „ilyen egyenlőtlen feltételekkel, összekötött lábbal, lándzsával a hátunkban, megsebesítve, kigúnyolva is megtudják nyerni a választást”.

 hirdetes_810x300  

 

Márki-Zay Péter kijelentette, a propaganda az, ami megnyerte ezt a választást a Fidesznek, nem a tisztesség és nem a becsület. Bár minden józan magyarban felmerülhet az országból való távozás gondolata, „mert hazánk nem a jó úton megy”, a színpadon mögötte álló családja nevében kijelentette, „mi itt maradunk veletek”. Folytatni fogjuk azt a küzdelmet, amit lelkiismeretünk és hazaszeretetünk diktál – tette hozzá, arra hívva fel híveit, hogy ne engedjék el egymás kezét.

 

Azt hangsúlyozta, nem küzdöttek hiába, hiszen csodálatos közösséget építettek fel, amit még „propagandával sem lehet megvenni, akinek a haza nem eladó”. Márki-Zay Péter kiemelte: megtartják és tovább építik ezt a közösséget, s ha most szomorúak is, nem fogják feladni a küzdelmet, hiszen a korábbinál is nagyobb szükség van az összefogásra a most következő nehéz időkben, és ki kell állniuk minden üldözött mellett.

 

Az isten azt tanította, hogy boldogok, aki üldöztetést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyeknek országa és a valódi Magyarország is – fogalmazott, majd arról beszélt, bár a választás eredményei nem ezt mutatják, híveinek volt igazuk, akik azt gondolják, hogy a becsület mindennél többet ér, és hogy Szent István óta Magyarország helye Nyugaton van.

 

Mi vissza fogjuk adni ennek a hazának a tisztességét, a becsületét; mi ellenzékből is meg tudjuk mutatni, hogy büszkék lehetünk arra, hogy magyarok vagyunk – jelentette ki Márki-Zay Péter, aki szerint nem adhatják fel a tisztességes Magyarországba vetett hitüket és az azért folytatott küzdelmüket.

 

Köszönet mondott minden résztvevőnek, akár szavazóként, akár aktivistaként volt része tevékenységüknek, hozzátéve, azok is a magyar testvéreik, akiket nem tudtak igazukról meggyőzni.

 

Isten óvja Magyarországot, és köszönöm nektek – zárta beszédét Márki-Zay Péter.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!